dokuz8TV'de Alper Baran Esin'in sunduğu Yerel Gündem programına  TR 35 ve Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Mithat Umutoğulları konuk oldu.  Mithat Umutoğulları, CHP PM'de İzmir Büyükşehir adayının açıklanması ile birlikte yurttaşların 'bir sorun olduğunu' düşündüğü belirterek, "Tunç Soyer, Kılıçdaroğlu'nu destekleyen ekibin lokomotiflerindendi. Soyer, başarısız olduğu için mi yoksa Kurultay'ın hesaplaşması mı olacak? Kılıçdaroğlu'nu destekleyen adayların tekrar aday gösterilmesi, CHP'de iç hesaplaşma olmadığını gösteriyor." dedi.

Umutoğulları, İzmir Büyükşehir için gözlerin Özgür Özel'e çevrildiğini söyledi. Umutoğulları, CHP MYK'den kulis bilgisi verdi. Deneyimli gazeteci, "Özgür Özel İzmir'i çok iyi bildiğini müdahale olmamasını, kendisinin karar vereceğini bildirdi" ifadelerini kullandı.

CHP'de büyükşehir adayının açıklanmamasının bir sebebinin de olası adayın ilçe adaylarına müdahil etmemesi istediği olduğunu belirten Umutoğulları, "Özellikle açıklanan altı ilçede adaylar yeni sıfır isimler. CHP İzmir'de yenilenme mesajı veriyor. Mevcut belediye başkanları arasında ciddi değişimler olacaktır" dedi.

"AK PARTİ'NİN PROPAGANDASI ETKİLİ OLDU"

AKP'nin İzmir'deki propagandasının başarılı olduğunu ifade eden Umutoğulları şunları dile getirdi:  "Vatandaş en çok koku, trafik ve altyapıdan şikayetçi. Belki birçok yerde yok ama AK Parti etkili oldu"

"VATANDAŞ DEĞİŞİM İSTİYOR, İLÇELERDE YÜZDE 90 DEĞİŞİM OLACAK"

CHP Genel Merkez'in bu durumun farkında olduğunu vurgulayan Umutoğulları, "Vatandaş bir değişim istiyor. Mevcut belediye başkanlarını sıkıntılı görüyor. Bir değişim görülecek, ilçelerde yüzde 90 oranında" bilgisini verdi.

DEM PARTİ'DEN SOYER'E DESTEK GELİR Mİ?

Alper Baran Esin'in İzmir'de Kürt seçmenin İzmir adayını belirlemede rolü olup olmayacağı sorusunu da Umutoğulları şöyle yanıtladı:

"HDP bir önceki seçimde Soyer'e açık destek vermişti. Soyer, AK Parti'nin HDP eleştirilerine karşı dik durdu. Geri adım atmadı. Antalya Büyükşehir'de Böcek HDP problemi yüzünden görüşülmedi. Ama HDP'nin Soyer için ciddi bir adım atar mı? Şüpheliyim. HDP çünkü üç ilçede aday gösterecek. Gerçekten bu ilişkiyi canlandıracak bir etki olsaydı, HDP aday çıkarmazdı. HDP 400 bin oy alıyor. AKP-CHP arasındaki oy farkına yakın."

İYİ PARTİ'DE İZMİR DEPREMİ

Mithat Umutoğulları, İYİ Parti İzmir yönetiminde kazanların kaynadığını aktardı. Umutoğulları, "İYİ Parti'de deprem var, il başkanı görevden alındı. 17 ilçe yönetiminin istifası bekleniyor" dedi.

"CEKETİNİ KOYDUĞU KAZANIR ALGISI DEĞİŞTİ"

"CHP'nin ceketini koyduğu seçilir" algısının değiştiğini belirten Umutoğulları, "Genel Merkez bunu görüyor, Soyer algı yaratmada ciddi sorunlar yaşadı. Koku yok dedi koku vardı. Buna benzer birçok şeyde yurttaş ile karşı karşıyaydı. İzmir'de yıpranmasının nedenlerinden biriydi ama hala masada var" ifadelerini kullandı.


vatnadaştan aday değişimi talebi var. İzmirlinin muhalif duruşu var. İzmir'i hiç alamadı AK Parti. CHP aday değişimi ile oy alackatır.