Manisa'nın Yunusemre İlçesi'ne bağlı Yağcılar Mahallesi'nde, yıllardır devam eden elektrik kesintisi, susuzluk ve kanalizasyon altyapısının olmaması nedeniyle yaşanan sağlık sorunları mahalle halkını canından bezdirdi. 


“KOLAYSA BURADA  BİR HAFTA YAŞASINLAR” 


Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü'nün (MASKİ) mahalledeki 2 sondaj kuyusunun yetersiz kalması nedeniyle son 3 aydır susuzlukla boğuşan mahalle sakinleri, sorunları çözülmemesi durumunda belediye başkan adaylarının oy istemeye gelmemeleri duyurusunda bulundu. 
Mahalle meydanında toplanan halk bir ay içerisinde elektrik, su ve kanalizasyon sorunlarının çözülmemesi halinde; MASKİ, Büyükşehir ve Yunusemre Belediyesi ile Gediz Elektrik önünde eylem yapacaklarını, seslerini tüm Türkiye’ye duyuracaklarını, su, elektrik, kanalizasyon ve yol problemlerinin çözülmemesi halinde hiçbir belediye başkanı adayına oy vermeyeceklerini haykırdı. Mahale halkı; “hizmet yoksa oyda yok, iyi niyet te yok. Yeter artık. Canımıza tak dedi. Bıçak kemiğe dayandı. Suyumuz yok suyumuz. Kolay iş mi susuz yaşamak? Kolaysa o zaman gelsinler burada bir hafta susuz yaşasınlar da görelim.”dedi. 


MUHTAR: ARTIK BOŞ VAADLERDEN BIKTIK


Mahalle muhtarı Cevat Türkyılmaz 1.500 nüfuslu Yağcılar Mahallesi’nin yukarı bölümlerindeki sokaklarda yaşayan  vatandaşların 10 yıldır her yaz ayı geldiğinde susuz kaldığını, içme sularının MASKİ’ye ait şehir şebekesinden gelmediğini, ovaya açtıkları sondaj kuyusundan içme sularını temin etmeye çalıştıklarını, ancak çıkan suyun mahallenin ancak yarısına yettiğini ifade etti.
Sorunu defalarca MASKİ'ye bildirmelerine rağmen, çözülmediğini belirterek “Artık boş vaatlerden bıktık. Söylüyoruz yapmıyorlar, sorununuz yok diyorlar.  Bizim su sorunumuza çok acilen bir çözüm bulunsun. Mahalle halkı artık MASKİ ve Gediz A.Ş gelip hizmet verecek diye beklemekten bıktık.”dedi. 


“VALİ'YE İHBAR EDİYORUZ, BİZİ LAĞIM SULARI İÇİNDE YAŞATIYORLAR”


Muhtar Cevat Türkyılmaz ve mahalle halkı Manisa Valisi ve ilgili kurum yetkililerine şöyle seslendi “Bu çağda, şehir merkezine sadece 15 kilometre mesafede olan bir mahallede hem su yok, hem elektrik yok, hem de kanalizasyon alt yapısı yok. Bu utanç verici. Lağım suları sokaklarımızdan aşağı açıktan akıyor. Buradan ihbar ediyoruz. Bizim kanalizasyon alt yapımız yapılmıyor. Bizi hastalık ve salgın riski ile kaderimize terk ettiler. Koman bir mahalle halkı lağım suları arasında, susuz yaşıyor.  Sayın Vali’nin, İl Sağlık Müdürü’nün ve yetkili kamu kurumlarının, hatta sağlık Bakanlığı’nın bu durumdan haberi var mı? Olduğunu sanmıyoruz. O nedenle buradan ihbar ediyoruz. Bizi lağım suları arasında yaşatıyorlar.”