Maça hızlı başlayan Fenerbahçe'ydi. Henüz üçüncü dakikada Michy Batshuayi'nin golüyle konuk ekip 1-0 öne geçti. Ceza sahası sol yan çizgisi yakınından kullanılan serbest vuruşta son olarak Batshuayi ayak koydu ve topu ağlarla buluşturdu: 0-1. Michy Batshuayi, 2 dakika 7 saniyede golünü atarken; bu sezon Fenerbahçe'nin en erken golüne imza attı. 

25. dakikada İrfan Can Kahveci, ceza sahası dışından şutunu çekti. Kaleci Gökhan Akkan'ın büyük hatasında meşin yuvarlak ikinci kez Ankaragücü ağlarıyla buluştu.

Bir dakika sonra Ankaragücü, Ali Sowe ile bir gol buldu; ancak VAR incelemesinin ardından ev sahibi ekibin golü iptal edildi.

Fenerbahçe ilk yarıyı 2-0 önde tamamlarken; İstanbul'un sarı-lacivertli ekibi, bu sezon Süper Lig maçlarının ilk yarılarında en fazla gol atan takım oldu (15). 

İkinci yarıda oyundaki kontrolünü bırakmayan Fenerbahçe, Valencia ve Pedro'yla net fırsatlardan yararlanamadı. Maçta son sözü 90+1'de Diego Rossi söyledi ve Fenerbahçe, sahadan 3-0 galip ayrıldı. 

Puanını 20 yapan Fenerbahçe, bir maçı  fazla Adana Demirspor'un ardından averajla ikinci sıraya yükseldi. Ankaragücü ise 7 puanda ve küme düşme hattında kaldı.