Barınma sorununun ciddi şekilde arttığı, kamuoyunda da hemen her gün konuşulan bir konu haline geldi. Öğrenciler üniversiteyi kazansa da şehir dışında nasıl geçineceklerini düşünüyor. Her yıl yapılan KYK başvuruları öğrenci sayısını karşılamasa da öğrencilerin bir numaralı umudu durumunda.

Bu yıl da öğrenciler KYK yurt başvurusu yapmış ve sonuçlarını merakla bekliyordu. Bugün Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, birinci faz yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yeni eğitim öğretim yılı yurt yerleştirme sonuçları için “Tarihimizin en yüksek yerleştirme oranını gerçekleştirdik" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, 2022- 2023 eğitim öğretim yılı yurt yerleştirme sonuçlarına ilişkin bugün Cebeci Site Yurdu'nda açıklama yaptı.

Kasapoğlu, Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) yurt değerlendirmesinin tamamlandığını açıkladı. 41 ilin yerleştirme sonuçlarının ilk fazda tamamen bitirildiğini söyleyen Kasapoğlu, şöyle konuştu:

"Yıllık bazda en yüksek talebi almamış olmamıza rağmen birinci fazda tarihimizin en yüksek yerleştirme oranını gerçekleştirdik. Yerleştirme sonuçlarını dört fazda tamamlayacağız. Tarihimizin en yüksek yerleştirme oranını hamdolsun gerçekleştirdik. Birinci faz ilk yerleştirmemizde yüzde 80 rekor bir karşılama oranına hamdolsun imza attık. Bunu gururla ifade ediyorum"