İSTANBUL (AA) - Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği Başkanı İsmail Turgut Öksüz, Trabzonspor'un hafta sonu gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulundaki ibra oylamasının, bağımsız denetçi raporunun ardından olağan kongrede yapılması gerektiğini söyledi.

Derneğin İstanbul'da bulunan merkezinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Öksüz, olağanüstü genel kurula tek aday olarak giren Ertuğrul Doğan'a destek vereceklerini belirtti.

Bordo-mavili ekibin şampiyon olduğu sezon borcunun 1 milyar 250 milyon lira olduğunu belirten İsmail Turgut Öksüz, "Trabzonspor'un borcunu sıfırlamaya gitmemiz gerekirken, borç 4 milyar oldu. Gelen başkan ve yönetim de transfer yapacak. Borç 6-7 milyara ulaşırsa, bunun altından camia kalkamaz. Samimi bir yönetim olacağını düşünüyorum. Başkanın önünü kesmeme adına, başkanın ve yönetim kurulunun samimiyetine güvenerek, benim arzum ibra konusunun olağan kongre gününe ertelenmesi. Kulübü bağımsız denetçiye denetletelim. Bu dönemin ibra oylamasını sonraya bırakıp, olağan kongrede yapalım." diye konuştu.

- "İki senede ne oldu da borç bu kadar çıktı?"

Trabzonspor'un bağımsız denetçiler tarafından denetlenmesini ve olağan kongre günü geldiğinde bütün üyelere borcun söylenmesini istediklerini yineleyen İsmail Turgut Öksüz, şöyle devam etti:

"Bu noktadan sonra ibra konusu delegelere kalmış. İbra etmemek doğru bir şey değil diye Trabzonspor'u hapsetmek de doğru değil. Borç 4 ayda 450 milyon lira artmış. Futbolcu alacaksınız. Ahmet Ağaoğlu'nun 2 yılında muhteşem bir Trabzonspor vardı. İki senede ne oldu da borç bu kadar çıktı? Herhalde 30'a yakın futbolcu kiralık. Madem kiralayacaktınız, niye aldınız? Kongre üyelerinin bilgilendirilmesi gerektiğini, bu durumun Trabzonspor'u yönetenlerin asli görevi olduğunu düşünüyorum. Geliyor Trabzonspor'u yönetiyor ama gittikten sonra aidatlarını dahi ödemiyorlar. Kalanlar da delegelerin üstüne yıkılıyor. Bütün delegeleri buradan uyarmak istiyorum, bunun önergesi verilecek. Önergeye sahip çıkın."

Genel kurulda aday olan Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulunu samimi bulduğunun altını çizen Öksüz, "Kendi samimiyetlerini perçinleme açısından, ibra konusunu olağan kongreye ertelemelerini rica ediyorum. Trabzonspor'a üye olmayanları, 1 tane forma almayanları, kombine almayanları da görelim sonra. Bugün birlik günü, Trabzonspor'a sahip çıkma günü. İnşallah Trabzonspor'a talip olan Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulu bu samimiyeti görür. İlla ki bir ibra yapılacaksa, Nuri Albayrak'ı ibra edelim. 'Bu ayıp bize yeter.' diyorsanız, bunu kaldıralım. Olağan kongrede de Ahmet Ağaoğlu dönemini ibra edelim. Nuri Albayrak'a yanlış yapıldığına inanıyorsanız, bu seçimde ibra edelim. Trabzonspor camiasından da bu kara leke kalksın." değerlendirmesinde bulundu.