Avrasya Tüneli Aksaray çıkışında 30 Kasım Perşembe gün öğle saatlerinde Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Muhammed Mahmud, motokurye Yunus Emre Göçer'e çarptı. Göçer, altı gün sonra kaldırıldığı hastanede yaşam savaşını kaybetti.

Biri engelli iki çocuk babası Yunus Emre Göçer'in katili olan Muhammed Mahmud,  polis merkezindeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

TRAFİK POLİSLERİ HAKKINDA 'TUTANAK' İDDİASI

Göçer'in arkadaşı Yusuf Özsoy, trafik polislerinin hiçbir tutanak tutmadığını iddia etti. Özsoy, "Olay yerine gelen trafik polisi ekipleri hiçbir görüntü izlemeden motosikletlinin direksiyon hakimiyetini kaybetmiş sonrada kaldırıma vurarak aracın önüne düşmüş diye tutanak tutmuş. Avukatımız aracılığıyla ulaştığımız görüntülerde otomobilin fren dahi yapmadan arkadaşımıza arkadan gelip çarparak yaralanmasına ve daha sonra da ölümüne sebep olduğu görünüyor. Çarpan kişi hiçbir şekilde tutuklanmadı"

YURT DIŞI YASAĞI GETİRİLDİ

Kazanın ardından serbest bırakılan Mohamud hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirdi.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ortada bir kusur varsa, sıfatı ne olursa olsun, bunun takipçisi olunacaktır.” dedi.

Kazanın henüz soruşturma aşamasında olduğunu söyleyen Bakan Tunç, “Kim suç işlemişse konun karşısında eşittir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız konuyu takip etmektedir.” dedi.

İMAMOĞLU: BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Elim kazanın görüntülerini X hesabından paylaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mohamud'un serbest bırakılmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, şunları dile getirdi:

"Somali Cumhurbaşkanının oğlu, motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne sebep oluyor ve serbest bırakılıyor. Göçer'e Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu işin peşini bırakmayacağız. Hukuki süreci, on binlerce motokurye emekçi adına sonuna kadar takip edeceğim!"

"BENİM OĞLUM CİNAYETE KURBAN GİTTİ"

Oğlunun cenazesinde konuşan acılı baba Metin Göçer, "Profesyonel bir motosiklet kullanıcısıydı. Benim oğlum kazaya değil de cinayete kurban gitti. Ben adalet istiyorum. Benim çocuğuma çarpan sürücü kim olursa olsun gerekli cezayı çekmesini istiyorum. Bu olayın örtbas edilmesini istemiyorum. Cumhurbaşkanı da, başbakanda, bakanda olsa gerekli cezayı çekmesini istiyorum. 2 çocuğu ortada kaldı. Bir insanlık dramıdır bu. Benim başıma geldi, düşmanımın başına gelmesin" dedi.

"TAKSİRLİ ADAM YARALAMAKTAN ADMA ÖLDÜRMEYE DÖNÜŞTÜ"

Avukat İlyas Çimen ise, "Görüntülerden tespit ettiğim kadarıyla kusurun yüzde yüz arkadaki araç sürücüsünde olduğunu görüyoruz. Polis tutanağında böyle bir kusur değerlendirmesi yapılmamış. Bundan dolayı şüpheli salıverilmiş. Olay da müvekkilim vefat etmemişti. Vefat ettikten sonra suçun türü taksirli adam yaralamaktan, adam öldürmeye dönüştü. Şüphelinin tutuklanmasını bekliyoruz. Bizde süreci adliyeden takip ediyoruz. Şikayetlerimizi de ilgili dosyalık savcısına ilettik." diye konuştu.