Gallup Araştırma Şirketi, 100 ülkede 15 yaş üstü bin kişiye, ‘Bir gün önce hangi duyguları yaşıyordunuz?’ sorusunu yönelterek, ‘Küresel Duygu Raporu’nu yayımladı.

Yeşil Gazete'de yer alan habere göre, Türkiye sinir, üzüntü, stres ve az zevk alma duygusunda ilk sıralarda yer aldı.

AVRUPA'DA EN SİNİRLİ TÜRKİYE

Türkiye halkı, Avrupa’nın en sinirli vatandaşları olurken anket sonuçlarında dünya genelinde bir önceki gün sinirlenme duygusuna kapılan ülkelerde; Lübnan yüzde 49 ile birinci, Türkiye yüzde 48 ile ikinci oldu. Bu iki ülkeyi ise Ermenistan ve Irak yüzde 46, Afganistan yüzde 41 ile takip etti.

EN AZ GÜLEN SONDAN İKİNCİ ÜLKE

Türkiye, ‘Dün çok güldünüz mü?’ sorusuna olumlu yanıt veren ülkeler arasında sondan ikinci ülke oldu. En düşük ülkeler sıralamasında ise Afganistan, ve Türkiye ardından Lübnan geldi. En çok gülen insanların olduğu ülke ise Honduras, Endonezya ve Panama.

ÜZÜNTÜ SIRALAMASINDA ÜÇÜNCÜ

Anketten bir gün önce üzüntü hissini yaşayanlar sıralamasında ise Türkiye üçüncü sırada yer aldı. Genel olarak üzüntü duyduğunu söyleyenler sıralamasında Afganistan yüzde 61 ile ilk sırada gelirken, Lübnan yüzde 56 ile ikinci, Türkiye yüzde 49 ile üçüncü sırada. 

ZEVK DUYGUSUNDA EN AZ YAŞAYAN ÜÇÜNCÜ ÜLKE

Türkiye, zevk duygusunu en az yaşayan ülke sıralamasında da üçüncü oldu. İzlanda ve Paraguaylılar yüzde 89 ile zevk duygusunu en çok yaşayanlar olurken Afganistan, Lübnan ve Türkiye zevk duygusunu en az yaşayan ülke.

Çalışmada stres konusunda da benzer sonuçlara ulaşıldı. Bu duyguda da sırasıyla Afganistan, Lübnan ve Türkiye dünyada ilk üç sırayı aldı.