CNN Türk'ün haberine göre; 5 sterlinlik, 10 sterlinlik, 20 sterlinlik ve 50 sterlinlik banknotların mevcut tasarımlarına Kral 3. Charles'ın portresinin yerleştirildiği yeni banknotlar görücüye çıktı. Yeni basım kağıt sterlin paralar 2024 ortasından itibaren tedavüle girmeye başlayacak. Mevcut senetler, yeni senetler dolaşmaya başladıktan sonra da mağazalarda kabul edilecek. Yeni banknotların ön tarafında ve şeffaf güvenlik penceresinde de Kral'ın portresi bulunuyor. Şu anda dolaşımda yaklaşık 80 milyar sterlin değerinde yaklaşık 4,5 milyar İngiltere Bankası banknotu var.

İngiltere Merkez Bankası, Kraliyet ailesinden gelen rehberliğin ardından, değişikliğin çevresel ve finansal etkisini en aza indirmek için yeni banknotların yalnızca yıpranmış banknotların yerini alması veya artan talebi karşılamak için basılacağını söyledi.

Kraliçe Elizabeth, 1960'tan itibaren dolaşımdaki Bank of England banknotlarında görünen ilk ve tek hükümdardı. İskoç ve Kuzey İrlanda bankaları tarafından verilen notlar hükümdarı tasvir etmiyor.