Uzungeçit'de korucular tarafından sistematik olarak tecavüz edilen ve üvey annesi tarafından da fuhuşa zorlanan S.A.’nın karar duruşmasında mahkeme heyeti, sanıklara toplam 94 yıl 15 gün hapis cezası verdi. 

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre: Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Uzungeçit beldesinde S.A.’yı fuhuşa zorlayan tutuklu üvey annesi Berivan Aydemir ile tecavüz sanıkları tutuklu yargılanan korucu Cengiz Yıldız ve AKP’li Uzungeçit Belediyesi Başkanı'nın korumalarından Sami Aydemir ile tutuksuz yargılanan Metehan Bayram, Zahide Yıldırım  hakkında açılan davanın karar duruşması Şırnak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.Duruşmada tutuklu sanıklar Berivan Aydemir, Cengiz Aydemir ve Sami Aydemir salonda hazır bulundu. Duruşmaya mağdurun ailesi ile avukatları hazır bulundu.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada mütalaa açıklandı. Verilen mütalaada sanıklara ceza istenilerek, tutukluluk hallerinin devam etmesi talep edildi. 

SANIK TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Ardından sanıklar Berivan Aydemir, Cengiz Aydemir ile Sami Yıldız dinlenildi. Sanıkların üçü de aynı savunmayı yaparak kendilerine iftira atıldığını iddia etti.

MÜVVEKİLİ YERİNE DİĞER SANIĞI KORUDU

Cengiz Yıldız’ın avukatı İdris Tekas, müvekkili yerine sanıklardan Berivan Aydemir’i savunması dikkat çekti. Avukat, yargılanan sanıkların korucu olduğunu ve kaçma şüphelerinin olmadığının göz önünde bulundurarak, adli kontrol tedbiri ile tahliye edilmesini talep etti. 

Sanık avukatlarının savunmaları ardından mağdur avukatı ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da sanıkların ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti. 

SANIKLARA TOPLAM 93 YIL 8 AY CEZA 

Ardından mahkeme heyeti duruşmaya 5 dakika ara verdi. Verilen ara ardından mahkeme heyeti sanıklardan Cengiz Aydemir’e nitelikli cinsel istismardan 13 yıl 4 ay ve kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma suçlamasından 5 yıl hapis cezası, Berivan Aydemir’e zincirleme Çocuğu nitelikli cinsel istismarından 25 yıl, kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma ve fuhuşa zorlama suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis  cezasına çarptırılmasına, Sami Yıldız’a da aynı suçlamadan 25 yıl ve kişiyi hürriyetinden bırakma suçlamasından 9 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmasına, aynı dosyadan tutuksuz yargılanan Metahan Bayram’a kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlamasından 2 yıl 6 ay, sanıklardan tutuksuz yargılanan Zahide Yıldırım’a da çocuğun cinsel istismarı suçlamasından 3 yıl ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlamasından 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Öte yandan dosyada yargılanan Onur Yıldız dosyası ayrıldı.