CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'da kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya'nın öldürülmesine sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan gör yarattığın iklimi, utan utan! Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin. Şiddeti uygulayanlara sus pus olup, hakkını isteyen sağlık personeline 'Giderlerse gitsinler' demenizin bedelidir bu yaşananlar. Onlar kalacak, siz gideceksiniz. Bu şiddet de ya bitecek ya bitecek" açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu ikinci açıklamasında ise "Katil ruhsatlı silah taşıyordu belki ama ruhsatsız silahlarda da artış devasa. Silahlananlara şunu söyleyeyim, bunun bedeli var. Kanunlar bu ülkede çalıştığında, Teksas'ta yaşamadığınızı öğrenirsiniz. Lamı cimi yok, iktidarımızda bunun sonu hapistir" açıklamasını yaptı.

"BÖYLE DEVLET YÖNETİLMEZ"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın öğüdüyle inşa edilen devlet geleneğimiz, bugün ne hastanedeki doktorumuzu, ne ofisindeki avukatımızı, ne de bir kadını koruyamayan beceriksiz bir anlayışa mahkum durumda. Böyle devlet yönetilmez. Başımız sağ olsun" açıklamasını yaptı.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, "Kaç kez önünüze Sağlıkta şiddeti önleyelim kanun teklifleri, araştırma önergeleri bilmiyorum, bildiğim hepsini reddedip, konforlu hayatlarınıza pişkin pişkin devam ettiğiniz! Ne zor yetişiyor bir doktor biliyor musunuz? Beceremiyorsunuz! Daha kaç can gidecek? İstifa edin" açıklamasını yaptı.

"SAĞLIKTA ŞİDDETTEN, SAĞLIKTA VAHŞETE"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Karakaya'nın bir hasta yakını tarafından öldürülmesine tepki gösterdi. Davutoğlu, "Sağlıkta şiddetten, sağlıkta vahşete! Hastane personelinin can güvenliğini sağlayamayan, şiddete karşı önlem ve sorumluluk almayan her makam bu katliamdan sorumludur" açıklamasını yaptı.

"ŞİDDETİ DURDURUN"

DEVA lideri Ali Babacan, "Artık ne diyeceğimi bilemiyorum, çok çok üzgünüm. Konya Şehir Hastanesi'nde doktor Ekrem Karakaya görevi başında katledildi. Canımızı emanet ettiğimiz doktorlarımızın can güvenliği yok. İktidara sesleniyorum, şiddeti durdurun. Türkiye'yi öfkeden ve şiddetten arındırmak hayat memat meselesidir" dedi.

"ŞİDDET, SOSYAL VE EKONOMİK TEMELLERİ OLAN BİR SORUN"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da "Şiddet, sosyal ve ekonomik temelleri olan bir sorundur ve yalnızca kanunlarla bitirilebilecek bir şey değildir. Caydırıcı cezalar yalnızca şiddeti engelleyebilir. Şiddeti ortaya çıkaran faktörler çözülmeden şiddet sorununa çözüm bulmak da mümkün değildir" açıklamasını yaptı.

SAĞLIKÇILAR İŞ BIRAKIYOR

Türk Tabipleri Birliği, Karakaya'nın uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından 7-8 Temmuz günlerinde iş bırakacaklarını duyurdu. TTB Merkez Konseyi İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, "Dün bize 'Giderlerse gitsinler' diyenlere sesleniyoruz. Bugün bir meslektaşımız sonsuzluğa gitti. Siz de sorumlusunuz. 7-8 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde iş bırakıyoruz" dedi. TTB Merkez Konsey üyesi Kazım Doğan Eroğulları da "Sayın Bakan, Ekrem Karakaya'nın çocuklarına, annesi ve babasına ne diyecek acaba? 'Önlemek için tweet attım' mı diyecek" diye konuştu.