Konyaaltı Belediyesi, yurttaşların pandemi sürecinde yaşadığı olumsuz etkileri ortadan kaldırmak amacıyla ‘Teknoloji Bağımlılığı’ semineri düzenledi.

Belediye, ‘Pandeminin Olumsuz Etkilerini Ortadan Kaldırma Buluşmaları’ kapsamında, çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda, Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen seminerde, Çocuk ve Genç Psikiyatristi Doç. Dr. Veysi Çeri, teknoloji bağımlılığı konusunda dinleyicileri bilgilendirdi. 

Pandeminin insanların ruh sağlığı üzerine etkilerinden ve sorunların çözümü ile ilgili neler yapılabileceğinden söz eden Doç. Dr. Çeri, özellikle çocukların psikolojilerinin önemine ve ebeveynlerin bu duruma karşı sorumluluğuna dikkat çekti. 

Pandemi sürecinin çocuklar ve gençler üzerinde, teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere birçok olumsuz etki bıraktığını belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ise “Uzun yıllar boyunca unutamayacağımız zorlu bir süreç yaşadık. Çocuklarımız ve gençlerimizin bu süreçte ortaya çıkan sorunlarla başa çıkabilmeleri çok kolay değil. Çocuklarımızın, eskiden olduğu gibi normal yaşamlarına devam edebilmeleri için bu gibi etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz’’ diye konuştu.