Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, özellikle kız çocuklarının okumasına önem verdiklerini söyleyerek, “Çocuklarımızın okumasına ve hayallerine kavuşmasına önem veriyoruz. Bu noktada pozitif ayrımcılık yaparak kız öğrencilerine daha fazla öncelik sağlıyoruz. Eğer istediğimiz çağdaş bir toplum olmayı hedefliyorsak kadınların her alanda yer alması olmazsa olmazdır” dedi.

ODTÜ Gençlik Parkı projesini beş yıl önce hayata geçirdiklerini belirten ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği Başkanı Yıldırım Şimşek, bu projeyi Konyaaltı’nda bir yıldır sürdürdüklerini dile getirdi.

5 YILLIK PROJE

Projelerini Başkan Esen ile de paylaştıklarını söyleyen Şimşek, “Bu projeyi beş yıldır sürdürüyoruz. Semih Başkanımız da projeden haberdardı. Başkanımız ile sohbetimiz sırasında ‘Bu projeyi Konyaaltı’nda da canlandırır mısınız’ teklifi gelince biz de ‘Uygun bir yer olması halinde hemen yapabiliriz’ dedik. Yaklaşık bir yıl önce bu alan bize tahsis edildi. Bir yıl önce Konyaaltı şubesi olarak ODTÜ Gençlik Parkı’nı, Semih Başkanımızın katkıları ile burada açtık” diye konuştu.

ODTÜ Gençlik Parkı olarak hedeflerinin ülkeye faydalı bireyler kazandırmak olduğunu söyleyen Şimşek, verdikleri eğitimlerin sadece öğrencilerin üniversite kazanmalarına yönelik olmadığını kaydederek, gençlerin nasıl bir insan olmaları gerektiğini ve nasıl bir hayata atılacağını da gösterdiklerini söyledi. Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İki veya üç yıllık temel desteğimizi alacak öğrencileri kabul ediyoruz. Tabii bu noktada biraz pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kız çocuklarımıza yüzde 65 kontenjan ayırıyoruz. Erkek çocuklarımız için yüzde 35 yer veriyoruz. Öğrencilerimiz üniversite okumaya devam ederken staj yaptırma, burs verme ve üniversite bitiminde de üç yıllık iş sözleşmeli iş garantisi veriyoruz. Öğrenci kapasitemizin 75-80 kişiden fazla olmamasına dikkat ediyoruz. Öğrencilerimizin kitabıydı, sınavıydı, gıdasıydı aklınıza gelebilecek her türlü desteği vererek ve psikolojik destek dahil bir nevi çocuğu kucaklıyor ve başarıya ulaştırmaya çalışıyoruz. ODTÜ, Boğaziçi ve Hacettepe dahil birçok önemli üniversiteye öğrenci gönderdik. Bir nevi modern Köy Enstitüsü projesi uygulamaya çalışıyoruz. İhtiyaç sahibi aileler için bu kaçınılmaz bir fırsat. Kayıtlarımız hala devam ediyor. Öğrenciler başvuru yapabilir.”

ÖĞRENCİLER MUTLU

Haftanın 4 günü ODTÜ Gençlik Parkı’nda eğitim aldığını söyleyen öğrencilerden Ali Soylamış, burada eğitim aldığından beri akademik anlamda daha iyi bir noktaya geldiğini belirterek, "Sosyal olarak söylemek gerekirse ben önceden kendini çok ifade edemeyen biriydim. Ama şimdi birisiyle konuşurken veya tartışırken kendimi daha rahat hissediyorum" diye konuştu.

Bir diğer öğrenci Tuğçe Korkut ise, "Burada arkadaşlarımız ile sohbet edebiliyoruz. Aldığımız sosyal dersler sayesinde daha fazla iç içeyiz. Televizyon veya telefon bağımlılığını burada yeniyoruz ve yeni arkadaşlar ediyoruz. İnsanlarla az iletişim kuruyorduk. Ama zamanla sosyalleşip bunu yendim" dedi.