Barış Yarkadaş, tv100'de katıldığı bir programda Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun, Türkiye Komünist Parti'den (TKP) Kadıköy Belediye Başkan adayı olacağını iddia etti. Maçoğlu hakkında birçok ilde kamuoyu araştırması yapıldığını belirten Yarkadaş, şunları dile getirdi:

"Sosyalist Meclisler Federasyonundaki arkadaşlarla konuştuğumda şu bilgiyi edindim; Bir, Fatih Mehmet Maçoğlu için İstanbul’un 5 ilçesi İzmir’in 2 ilçesinde kamuoyu araştırması yapılmış. En yüksek dönüş yüzde 65 ile Kadıköy’den, yüzde 63’de Bakırköy’den olmuş. Ben bu bilgiyi veren arkadaşlara dedim ki 'Yüzde 65 Kadıköy’den dönüş ne demek?' Bir araştırmada İstanbul’da 4 bin 500 kişi 'Eğer Fatih Mehmet Maçoğlu Kadıköy’den aday olursa hem oy veririm hem destek veririm' demiş. Bu da yüzde 65’ e tekabül ediyormuş. Benim edindiğim bilgi bu çalışma yarın ya da öbür gün tamamlanıyor ve Fatih Mehmet Maçoğlu muhtemelen perşembe günü Türkiye Komünist Partisi’nin Kadıköy adayı olarak açıklanacak. Aday olarak açıklandığında eğer Türkiye İşçi Partisi de oradan bir aday çıkartırsa -ki TİP’in de böyle bir niyeti vardı- bu noktada da Cumhuriyet Halk Partisi’nin 'Ben nasıl olsa orayı kazanıyorum' deme rahatlığının olmaması gerekir."

MAÇOĞLU İDDİAYA YANIT VERDİ

Maçoğlu iddiayla ilgili tv100.com’dan Seçil Balık’a konuştu. İsmi Kadıköy'ün yanı sıra Aydın Didim için de geçen Maçoğlu, şunları dile getirdi:

“Arkadaşlar bazı duyumlar alıyor, kurum içerisinden araştırma yapıyorlar. Şimdi 20-25’e yakın sosyalist kurum toplantılar düzenliyor. Onlar resmi bir açıklama yapmadan bir şey söylersem onları boşa düşürmüş olurum. Ancak adaylar kesinleştiğinde konu hakkında açıkça yorum yaparım. Sol kurumlar şimdi adaylık ve ittifak konusunda fikir alışverişinde bulunuyor. Süreç deklarasyona yaklaştı, ancak henüz bitmedi. Sanıyorum ki bu hafta içi Perşembe ya da Cuma günü bu süreç tamamlanabilir.

Bu sene sosyalistler 20-30 bölgede aday göstermeyi planlıyor. Bakırköy, Kadıköy, Kartal… Türkiye’nin bir çok yerinde sosyalist isimler aday gösterilecek. İddia edilen yerlerde aday çıkarılma niyeti var. Ancak hangi isim, hangi bölgeden çıkar, o konu henüz görüşme aşamasında.

Kurumlar karar vermeden etik gereği bu iddialara ‘doğru’ ya da ‘yanlış’ demem doğru olmaz.”