2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumu sürecinde çok tartışılan mühürsüz oylarla ilgili CHP eski milletvekili Atilla Kart'tan çarpıcı açıklamalar geldi. 

Gazeteci Nevşin Mengü'nün Youtube kanalında konuşan Kart, o süreçte yaşanan gelişmeleri ilk kez anlattı, sır perdesi aralandı. 

KILIÇDAROĞLU'NUN VERDİĞİ ONAY CHP'Lİ İSİMLER TARAFINDAN ENGELLENMİŞ

"Mühürsüz oylar dediğiniz zaman yaramı acıtıyorsunuz" diyen Atilla Kart, yaşanan usulsüzlüğü yargıya taşımak için attığı adımın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından onaylandığını ancak daha sonra başka CHP'li isimler tarafından engellendiğini şöyle anlattı: 

"Yetki aldım, Danıştay'dan sonuç alamayacağımı biliyorum. Bir an evvel AİHM'e götürmek istiyorum. Adalet Yürüyüşü'nün 3. günü 45 sayfa dava dilekçesini hazırladım klasörü götürdüm. Kızılcahamam'da karavanda sayın genel başkana sundum. İhtar davasını açtım, bana izin vermenizi istiyorum. Strasbourg'da davayı doğrudan açacağım, postayla değil, zaman önemli çünkü. İnceledi, emeğine sağlık dedi. Uçak biletim alındı. Görüşmeden bir gün sonra önce Haluk Koç sonra Tekin Bingöl aradı. 'Atilla Bey Genel Başkan diyor ki, parti adına gitmesin kendi adına gitsin' dedi." 

DEVREYE BÜLENT TEZCAN DA GİRMİŞ

Atilla Kart'ın aktardığına göre, bu görüşmelerden yaklaşık bir saat kadar sonra da kendisini Kılıçdaroğlu'nun yakın kurmaylarından Bülent Tezcan aradı ve ona "Atilla Bey nereden çıktı bu" dediğini aktardı.

CHP ENGELLEYİNCE DAVAYI KENDİ ADINA AÇMIŞ

Tüm bu engellemelerin ardından Kart, Kılıçdaroğlu'nun aramalarına geri dönmediğini ve davayı partisi adına değil kendi adına açtığını anlattı. 

AİHM bünyesinde en üst düzeyde randevu aldığını söyleyen Atilla Kart, "Her sayfanın sonunda yetkili diyor ki, mükemmel bu dava böyle açılır. 10. sayfaya geliyoruz. Davayı açan Atilla Kart. Adam dedi ki, "Sen ne diyorsun. Türkiye'de CHP adına dava açıyorsun, buraya Atilla Kart olarak geliyorsun. Ben de yurttaşım diyorum ama kendim de inanmıyorum." dedi.

"GENEL BAŞKAN EDİLGEN BİR BÜROKRAT"

Atilla Kart, "Saat 16.10'da YSK işlemi tesis ediyor, 20 dakika sonra Bülent Tezcan imzasıyla teşkilatlara YSK'nın işlemi bilgi veriliyor. İtiraz etmeyeceksiniz deniyor." dedi.

Hem muhalefetin Mart ayındaki seçim yenilgisi hem de yaklaşan CHP 38.Olağan Kurultayı'nın etkisiyle Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerin arttığı bu günlerde eski milletvekili Kart, CHP Genel Başkanı için, "Edilgen bir bürokrat" ifadelerini kullandı. 

2017'DE NE OLMUŞTU? 

2017'dek tarihi yeni anayasa referandumunda, oy verme işlemi başlamadan evvel sandık başkanları tarafından mühürlenmesi gereken zarfların ve pusulaların mühürsüz şekilde kullanıldığı ortaya çıkmış, Yüksek Seçim Kurulu ise sandıklar kapandıktan sonra aldığı kararında “mühürsüz pusulalar ve zarflar da geçerlidir” kararına imza atmıştı.