HABER MERKEZİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün gece CNN Türk'te katıldığı bir programda Kemal Kılıçdaroğlu'na bazı sorular yöneltti. Kılıçdaroğlu'nu Gülen Cemaatiyle işbirliği yapmakla suçlayan Soylu; 2013 Ekim'inde Kılıçdaroğlu'nun yaptığını iddia ettiği görüşmeden bir ay sonra Kasım 2013'te AKP Genel Başkan Yardımcısı olarak içinde "Hükümetle cemaat arasında, bir çatışma alanı ortaya konuluyor ise bu da yanlış olur. Burdan bir kavga çıkarmayalım, birbirimizi üzmeyelim, incitmeyelim." sözleri geçen bir konuşma yaptı.

Kütahya'da partisinin siyaset akademisinde konuşan Soylu; "gönlümüze sevgisi kapsamış hocaefendiye hakaretler bizi üzmektedir.  Biz birlik ve beraberlikle bu noktaya geldik. Allah korusun eğer bunu zedelersek, bunu iyi yönetemezsek büyük bir felakete doğru gideriz."diye konuşmuş. Yazı açıklamadan, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarından ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bile halen sitede yayında.

image_2022-12-19_11-16-03

NE DEMİŞTİ?

Soylu'nun web sitesinde ilgili bölüm aynen şu ifadelerle yer alıyor:

”Türkiye eğitimde, yeni bir süreçle karşı karşıya bunu görüyoruz. Ülkemiz, insan kaynağını geleceğe iyi hazırlamak zorundadır. Dünyayla iyi rekabet edebilmesi için eğtim çıktısının, hem ülkeyi hem de milletini tatmin eden bir noktaya getirmesi lazım. Bugün Türkiye, dünün eğitim yapısıyla beraber devam ederse, sağlıkta, adalette, demokratik açılımlarda ve ulaşımda yaptığı dönüşümü, eğitimde de yapması gerekir. Yoksa arzu edilen politikanın dışında değerlendirilmesi yanlış olur.Hükümetle cemaat arasında, bir çatışma alanı ortaya konuluyor ise bu da yanlış olur. Burdan bir kavga çıkarmayalım, birbirimizi üzmeyelim, incitmeyelim. Hele sosyal medyadaki rezillikleri görünce iğreniyorum. Bir taraftan sabahtan akşama kadar Sayın Başbakana, diğer yandan da gönlümüze sevgisi kapsamış hocaefendiye hakaretler bizi üzmektedir. Burada hükümet samimiyetle adım atmaktadır. Biz birlik ve beraberlikle bu noktaya geldik. Allah korusun eğer bunu zedelersek, bunu iyi yönetemezsek büyük bir felakete doğru gideriz.

HANGİ SORULARI SORDU?

Soylu'nun Kılıçdaroğlu'na "5 soru" diye yönelttiği sorular sıralar şöyle:

1- Ekim 2013’te, bir diş hekimi muayenehanesinde, Pensilvanya’nın talimatı ve bilgisi dahilinde kiminle bir araya geldi?

- Daha önce inkar ettiğin halde CHP Genel Merkezi'nden Pensilvanya'ya telefon açarak "Geçmiş olsun" mesajını ilettin mi?

2 - Meclis’te önce 120 sonra 180 Bylock’çu milletvekili olduğunu söyledin. Size bu bilgiyi kim verdi?
"Sorumluluk sahibi" birisiysen bu milletvekillerini neden açıklamadın?

3- Kılıçdaroğlu, CHP'li bir milletvekilinin Külliye'ye gittiğini, para aldığını ve bunun üzerinden siyaset inşa edeceğini söyledi. Kendi partisinin bütün milletvekillerini töhmet altında bıraktı ama açıklamadı. Soruyoruz, kim bu milletvekili?

4 -Ünal Çeviköz'ü, bir Avrupa Birliği ülkelerinden birinin büyükelçisine gönderdin mi?

Bir vatansever, Ünal Çeviköz ile ilgili büyükelçinin, sizin 6'lı masadaki ilk bildiriyi redakte ettirdiğinizi bu Milletle paylaşırsa ne yapacaksınız?

5 -MİT Kumpası belgelerini Enis Berberoğlu'na nasıl verdin, sana bu belgeleri kim getirdi?
Adalet Yürüyüşü, "kendini kurtarma yürüyüşü" müydü?