Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu gönderdiği mesaj ile tehdit etti. Çakıcı'nın tehditleri ve hakaretlerinin ardından birçok isim Çakıcı'ya tepki gösterdi.

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderdiği mesaj ile tehdit etti. Çakıcı, tehdit ve hakaret içerikli mesajında “Köpeklik yaptığın vatan hainleri ile Bahçeli’yi bir potaya koyarsan hayatının en büyük hatasını yaparsın, ben yaşarken ölçündeki söylemlerinin dışına çıkarsan seni bakla kazığı ile tanıştırırım. Bak Kemal Kılıçdaroğlu, sana akıllı ol diyorum” ifadesini kullandı. Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdit ve hakaretlerine çok sayıda isim tepki gösterdi. Tepkilerden bazıları şu şekilde:

GÖKÇE GÖKÇEN: BOYUN EĞMEDİK, EĞMEYECEĞİZ

CHP Genel Başkan Yardımcı Gökçe Gökçen, "Bütün tarihsel varlığını adım adım hem Türkiye’deki derin yapılanmalara hem de yurtdışındaki destekçilerine borçlu olan iktidar şimdi de genel başkanımıza alenen tehdit mesajları yolluyor. Biz savaş meydanlarında yurtdışındaki o destekçilerin kurşunlarına göğüs geren, miting meydanlarında ise o derin yapıların mermilerine rağmen milyonlarla buluşan bir gelenekten geliyoruz. Sizin korkakça saldırı ve tehditlerinize boyun eğmedik, eğecek de değiliz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerinin önünde sarsılmaz bir zırh gibi duran Cumhuriyet Halk Partisi’nden rahatsız olanlar kusura bakmasın. Biz de hem genel başkanımızın hem partimizin önünde sarsılmaz bir zırh gibi bekliyoruz. Kof kabadayılar sırasını beklesin" ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL: BİR MAFYANIN TEHDİTLERİNE PABUÇ BIRAKACAK DEĞİLİZ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ''Susurluk'ta deşifre olan mafya-siyaset ilişkisine derin devletin yeniden ihtiyaç duyduğu açık. Biz, bir mafyanın tehditlerine pabuç bırakacak değiliz. CHP'nin Genel Başkanı'nı tehdit etmek, milyonları tehdit etmektir, cumhuriyeti tehdit etmektir. Herkes, haddini bilecek'' diye yazdı.

MUHARREM İNCE: BUNA TEPKİ GÖSTERMEK BAŞTA İKTİDARIN SORUMLULUĞUDUR

Muharrem İnce, ''Organize suç örgütü liderinin Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanına hakaret edip tehdit ettiği bir ülkede yer yerinden oynamalıdır. Devlet çökerse, hukuk yok olursa çeteler konuşur. Buna tepki göstermek demokrasi mücadelesinin gereğidir ve başta ülkeyi yönetenlerin sorumluluğudur'' ifadelerine yer verdi.

ENGİN ALTAY: TÜRK SİYASETİ BÖYLE BİR TABLOYU YAŞAMADI

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Siyasetçiler münakaşa eder, tartışır, zaman zaman ağır eleştiriler de olur ama siyasi parti genel başkanlarının bu tartışmalarına suç örgütü liderlerinin taraf olması, kamuoyuna açık bir mektupla Türkiye’nin 2’nci büyük partisinin genel başkanına adice ve çok ağır hakaret ederek tehdit etmesi ve aynı mektubun içerisinde her iki Sayın Genel Başkana methiyeler düzmesi ben eminim ki Sayın Bahçeli’nin de Sayın Erdoğan’ın da asla ve asla tasvip edeceği bir durum değildir" dedi.

VELİ AĞBABA: BU MEKTUBUN MUHATABI ÜLKEYİ MAFYA ÇİFTLİĞİNE ÇEVİREN ERDOĞAN, BAHÇELİ VE SOYLU'DUR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ''Organize suç örgütü lideri, Çakıcı denen hapishane kaçkını, Genel Başkanımızı tehdit etmiş. Bu çirkin ve hadsiz mektubun muhatabı Kılıçdaroğlu değil, ülkeyi mafya çiftliğine çeviren Erdoğan, Bahçeli ve Soylu'dur. O adamla(!) ilgili Cumhuriyet Savcıları mutlaka gereğini yapmalıdır'' diye tepki gösterdi.

AYKUT ERDOĞDU: DEVLET ÇARESİZCE İZLİYORSA,  DEVLET ÇÖKMÜŞ DEMEKTİR

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, ''Bir mafya bozuntusu CHP Genel Başkanı’nı ağza alınmayacak hakaretlerle tehdit ediyor ve devlet çaresizce izliyorsa devlet çökmüş demektir... Bu tehdit bizden önce Erdoğan ve Soylu’ya yapıldı... İş başa düşerse biz kendimizi koruruz... Devlet çökmüşse kurduğumuz devleti de koruruz'' dedi.

YILDIRIM KAYA: MAFYA DÜZENİNİ BİTİRECEĞİZ

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, "MHP ve AKP'nin çirkin pazarlıkları sonucu cezaevinden çıkartılan mafya bozuntuları ve katiller Genel Başkanımız Sn. @kilicdarogluk tehdit ediyor. Çakalların ulumasına sessiz kalmayacağız. Bağlayın çakallarınızı; siyaset meydanına siz gelin. #MafyaDüzeniniBitireceğiz" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Kamuoyunda “Af yasası” olarak bilinen Ceza İnfaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye olan mafya lideri Alaattin Çakıcı, bugünkü grup toplantısında AKP’nin “hukuk reformu” sözlerini eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu’na tehdit içerikli bir mesaj gönderdi. Kılıçdaroğlu’na ‘ulan dürzü’ diyen Çakıcı, “Akıllı ol” ifadelerini kullandı.