CHP TBMM Grubu 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu partililere seslenerek, "Şunu da artık bilmek zorundayım. Siz gerçekten benimle misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor, bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum. Ama artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz artık benimle olduğunuzu hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun söz konusu çağrısına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan yanıt verdi. İmamoğlu paylaşımında, "Her koşulda Sayın Genel Başkanımızın yanındayım" ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında partililere seslenerek şunları söyledi:

"Ben sürekli yürümeye ve ilerlemeye kararlıyım ve hiçbir şey beni inandığım yoldan geri çeviremez. Bu ülkeyi seven insanların, gerçek vatanseverlerin umutları ve duaları her yerde bizimle birlikte yürüyor buna inanın. Ve yine buna inanın bu mücadelede halk düşmanlarını birlikte yeneceğiz ve özgürlük, doğruluk, adalete susamış halkımıza kurtuluşu beraber getireceğiz. Şunu da artık bilmek zorundayım, siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor, bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum. Artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz, benimle olduğunuzu artık hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum."

Kılıçdaroğlu'nun çağrısına ilk yanıt ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu sosyal medya hesabından "Yanındayım" dedi ve Kılıçdaroğlu'nu etiketledi.

Ardından Tunç Soyer, Mansur Yavaş, Canan Kaftancıoğlu başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından CHP il örgütleri, CHP milletvekilleri mesajlarını paylaştılar ve Kılıçdaroğlu'na "Yanındayım" dediler. İşte o mesajlardan birkaçı:

Tunç Soyer:  Umut, barış ve adalet dolu bir Türkiye için Genel Başkanımız @kilicdarogluk 'nun #yanındayım

Mansur Yavaş: Adil yarınlar, huzurlu bir gelecek için her zaman yanınızdayım. @kilicdarogluk

Canan Kaftancıoğlu: Dün, bugün ve daima… Halkının yanında olan halk ve devlet insanının daima #yanındayım

Ali Mahir Başarır: Hak, hukuk ve adalet mücadelemizin lideri, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun #yanındayım! Tavrımız net! #SeninleyizKılıçdaroğlu #YanındayızKılıçdaroğlu

Zeynel Emre: TBMM Grubumuzun 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’na Seferihisar’da başladık. İktidar yolunda umutları yeşerterek, karamsarlıkları bir kenara bırakarak değişimin önündeki bariyerleri her koşulda birlikte kaldıracağız #yanındayım @kilicdarogluk

Nurhayat Altaca Kayışoğlu: Her zaman #yanındayım Sayın Genel Başkanım @kilicdarogluk  #AslaYalnızYürümeyeceksin