Pervin Buldan, "Siyasi görüşü, mezhebi, inancı ne olursa olsun insanlar bir dayanışma ruhuyla birbirlerine sahip çıktılar. Bugün ayakta kalmamızın tek sebebi bu. Bizi belki de toplumu bütünleştirecek olan bu ruhtur aslında. Yaramız ve acımız çok büyük. Bu yaraları ve acılar en kısa zamanda telafi etmek ve sarmak durumdayız" derken Kılıçdaroğlu, "Acılar, hepimizin ortak acıları. Siz de ifade ettiniz. Acıyı paylaşacağız. İnşallah Türkiye bir daha benzer sorunlarla karşı karşıya kalmaz. Yaralar da umarım kısa süre içerisinde sarılır. Sonuçta güzel memleketimizde hepimiz huzur içinde yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde yıkıma neden oldu. 11 Şubat günü, saat 17.00 itibariyle açıklanan resmi verilere göre 21 bin 848 yurttaş yaşamını yitirdi. Depremin yıkıma neden olduğu kentlerde arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremin vurduğu kentlerde incelemelere; yurttaşların sorunlarını ve taleplerini dinlemeye devam ediyor. Sabah Malatya'da inceleme yapan Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'a geçti. Kılıçdaroğlu'na; CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Ahmet Akın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile CHP'li milletvekilleri eşlik etti. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da bu Diyarbakır'da enkaz alanlarında inceleme yaparak depremden etkilenen yurttaşların sorunlarını dinledi. Buldan'a, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP Sözcüsü Ebrü Günay, HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy eşlik etti. 

Kılıçdaroğlu ile Buldan Diyarbakır’da enkaz bölgesinde karşılaştı. Kılıçdaroğlu ve Buldan birbirlerine "Geçmiş olsun" ve taziye dileklerinde bulundular.

"SİYASİ GÖRÜŞÜ, MEZHEBİ, İNANCI NE OLURSA OLSUN İNSANLAR BİR DAYANIŞMA RUHUYLA BİRBİRLERİNE SAHİP ÇIKTILAR"

Buldan, Kılıçdaroğlu’na; “Siyasi görüşü, mezhebi, inancı ne olursa olsun insanlar bir dayanışma ruhuyla birbirlerine sahip çıktılar. Bugün ayakta kalmamızın tek sebebi bu. Bizi belki de toplumu bütünleştirecek olan bu ruhtur aslında. Yaramız ve acımız çok büyük. Bu yaraları ve acılar en kısa zamanda telafi etmek ve sarmak durumdayız. Diyarbakır gibi bir kentte belki çok fazla yıkım yok ama enkazın altında halen insanlar var. İlk günden beri bütün imkanlarımızı seferber etti burada ancak biliyorsunuz belediye eş başkanlarımız cezaevinde. Onların yerine kayyumlar atandı. Bu durum olmamış olsaydı bu yaralar çok daha çabuk sarılmış olacaktı. Hepimize geçmiş olsun, hepimizin başı sağ olsun” dedi.

"ACILARI PAYLAŞTIĞIMIZ ZAMAN AZALTABİLECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Kılıçdaroğlu, “Gerçekten Türkiye’de herkesin kalbi bu bölge için atıyor. Deprem; bizi, toplumu birbirine kenetledi. Acıları sarmak istiyoruz. Birlikte, beraber olmak istiyoruz. Acıları paylaştığımız zaman azaltabileceğimize inanıyorum. Binaların sağlıklı yapılmaması, bunların düzenli kontrol edilmemesi gibi bir başka sorun var. Ama asıl büyük sorun, depremin yaşandığı bu ortamda gördüğümüz kadarıyla sağlıklı ve tutarlı bir koordinasyonun olmaması. Bu koordinasyonun olmamasının getirdiği büyük acılar var. Enkaz kaldırma çalışmalarında çalışan, emek harcayan AFAD, sivil toplum örgütleri, gönüllüler var. Bunların tümüne yürekten teşekkür etmek isteriz. Sonuçta yaralarımızı saracaklar, acılarımızı biraz hafifletecekler. Deprem bölgesindeki bütün illeri geziyorum. Acıları paylaştık. Acılar, hepimizin ortak acıları. Siz de ifade ettiniz. Acıyı paylaşacağız. İnşallah Türkiye bir daha benzer sorunlarla karşı karşıya kalmaz. Yaralar da umarım kısa süre içerisinde sarılır. Sonuçta güzel memleketimizde hepimiz huzur içinde yaşamak istiyoruz" diye konuştu.