CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Eğitim-İş sendikasını ziyaret etti.

Ziyaret çıkışında Eğitim-İş Başkanı Kadem Özbay ile birlikte açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifaklar, eğitim, Ayhan Bora Kaplan operasyonu ve Özgür Özel'in adaylığı hakkında konuştu.

Konuşmadan öne çıkanlar şu şekilde: 

"TASARRUF DİYE ÇOCUKLAR BESLENEMİYOR"

"7 milyon 600 bin çocuğumuz dengeli beslenmiyor. Türkiye'yi bu ayıptan kurtaracak olan siyasal iktidar ama bunu yapmıyor. Birleşmiş Milletlerin 2023 raporu var. O raporda 2 milyona yakın çocuk yetersiz beslenme sebebiyle bodurluk sorunu yaşıyor. Saray bunu biliyor mu acaba?

Çocukları okula aç gönderen annelerin dramını bunlar görüyorlar mı? Özellikle son 20 yılda Milli Eğitim Bakanlığı milli olma vasfını yitirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sistemini çağdaşlıktan çıkararak ideolojik bir çatışma alanına döndürdü. Liyakatsizliği kurumsallaştırdılar.

Öğretmenler zorda, çocuklar yeterince beslenemiyor. Tasarruf diye çocukların boğazından kesiyorlar.

ÖZGÜR ÖZEL'İN ADAYLIĞI...

 "CHP demek demokrasi, hak, hukuk ve adalet demektir. E gayet güzel arkadaşlar, burası Cumhuriyet Halk Partisi. CHP diğer partiler gibi değil, her üyenin genel başkan olma hakkı vardır" 

İYİ PARTİ  VE İTTİFAK AÇIKLAMASI

"İYİ Parti'nin yerel seçimlere 81 ilde kendi adayları ile gireceğini açıklamasına ilişkin olarak bir siyasi partinin aldığı kararı saygı ile karşılayacağız. Seçimden sonra kurduğumuz ittifak zaten bitti."

"BUNLAR MÜCADELE EDEMEZ"

"Kara para, uyuşturucu dolayısıyla soruşturma açılamayacak. Bunlar uyuşturucu baronlarıyla mücadele edemez. Çünkü saray engel olur"

"ANAYASA YAPACAKMIŞ..."

"Ahlaki ve siyasi meşruiyeti olmayan bir siyasi partiyle hangi anayasa değişikliğine oturacaksınız? Önce şunu söyleyecekler. Seçim meydanında söylediğimiz yalanlar için halktan özür diliyoruz. "Mülakat birincisi, montaj videoları yaptık, haksızlık, erdemsizlik, ahlaksızlık yaptık özür diliyoruz. Bu özürlerimizi kabul ederseniz gelin oturtalım yeni anayasa yapalım. Erdoğan'ın kapasitesi nedir ya anayasa konusunda? Promptera bakmadan iki cümle kurabilir mi ya? Anayasa yapacakmış.. Memleketi ne hale getirdiğini gördük. Anayasalar uzlaşma belgeleridir. Önce anayasa nedir öğrenmesi lazım"