Partisinden Cumhurbaşkanı adayını belirleme dahil tam yetki alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Altılı Masanın adayı ilk turda kazanacak” dedi.

Gazeteci Murat Yetkin'e konuşan Kılıçdaroğlu; Altılı Masanın artık ortak adayının konuşulacağı 2 Mart'taki toplantı öncesi bugün Meral Akşener'le bir araya gelecek.

Bürokrasinin deprem risklerini, hatta hangi bölgede kaç şiddetinde deprem olacağı tahminlerini bile raporlayıp hükümetin önüne koyduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu "Ama tek kişilik hükümet bunun gereğini yapmamış. Bunları halk görmüyor zannediyorlar, ama halk görüyor" dedi.

Kılıçdaroığlu "HDP ve Kürt seçmen sorusu üzerine" ise, "Altılı Masanın belirleyeceği Cumhurbaşkanı adayı toplumun her kesiminden, yurdun her bölgesinden, her kimlikten, her inançtan ayırt etmeden oy isteyecektir. Bu da doğal. Türkiye’nin demokratikleşmesini isteyen herkesin de bunu göreceğine inanıyorum. 2 Mart toplantısında bütün bunları görüşme imkânımız olacak.” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun yanıtlarını maddeler halinde sıralayan Yetkin'in yazısında şu bölümler dikkat çekti:

1- Demokrasi söylemi, demokrasiye duyulan ihtiyaç toplumun dokusuna çoktan sirayet etmeye başladı,
2- Ekonomideki olumsuzluklar mutfağı vurmuş vaziyette,
3- Toplumda ciddi bir gelecek endişesi baş gösterdi, özellikle gençlerde bu çok belirgin olarak ortaya çıkıyor,
4- Gelir dağılımındaki eşitsizlik uçurumu artıyor, açıkça ifade etmek gerekirse alt gelir gruplarından sınırlı sayıdaki üst gelir grubuna milyarlar akıtılıyor,
5- Dış politika itibarsız ve güvenilmez bir çizgide,
6- Yönetim yolsuzlukları önlemiyor, aksine devleti soyanlar ya da rüşvetçiler devlet katında itibar görüyor,
7- Devlet kadrolarında liyakat yok, AFAD olayında bu çok net görüldü,
8- Cumhuriyet kurumları çürütüldü; Kızılay’ın Türk Hava Kurumunun, üniversitelerin hali ortada.