CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa'da çiftçi ve muhtarlarla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, “Birilerinin durumu çok iyi ben biliyorum, birileri köşeyi dönüyor onu da çok iyi biliyorum. Birilerinin dolarla 3, 4, 5 yerden maaş aldıklarını da biliyorum. 84 milyonun bir avuç insana çalıştığını da biliyorum. Biliyorum, düzeltmek istiyorum. Ama bunun için gücü sizden almamız lazım. En ciddi güç, halkın gücüdür” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan ifadeler şöyle:

"Sizden isteğim sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayın, az kaldı. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Devlet akılla, bilgiyle, birikimle yönetilir. Bunları yaptığınız zaman çözülemeyecek hiçbir sorun yok. Yeter ki emekten, alın terinden yana olun. Üreten zarar ederse buğdayı da, mercimeği de, canlı hayvanı da, eti de dışarıdan alırız.

"EN CİDDİ GÜÇ, HALKIN GÜCÜDÜR"

Birilerinin durumu çok iyi ben biliyorum, birileri köşeyi dönüyor onu da çok iyi biliyorum. Birilerinin dolarla 3, 4, 5 yerden maaş aldıklarını da biliyorum. 84 milyonun bir avuç insana çalıştığını da biliyorum. Biliyorum, düzeltmek istiyorum. Ama bunun için gücü sizden almamız lazım. En ciddi güç, halkın gücüdür.

Biz 6 lider bir araya geldik. Benim taşıdığım kaygıları diğer liderler de taşıyorlar. Benim gördüğüm sorunları diğer liderler de görüyorlar. Biz gönül birliği yaptık. Kişisel bir beklentimiz yoktur.

Öyle gidecekler Hazine'yi soyacaklar, buna izin vermeyeceğiz karar verdik. Hepimizin evinde huzur olacak.

"DEVLETİ PARSELLEDİLER, PARSEL PARSEL GÖTÜRÜYORLAR"

Devleti parsellediler, parsel parsel götürüyorlar ama az kaldı, sabredin.

Biz 6 lider bir araya geldik. İkinci kez bir masanın etrafına oturduk. Benim taşıdığım kaygıları diğer liderlerde taşıyorlar. Biz gönül birliği yaptık, bizim kişisel bir beklentimiz yoktur. Tek beklentimiz var her evde huzur olsun.

Bu topraklarda üretilen üzümün değerini bütün dünya biliyor. Üretilen üzümün karşılığını neden çiftçiye veremiyoruz? Hakkını vermiyorlar ama meraklanmayın hakkınızı teslim edeceğim. Haramilerden alacağım sizin hakkınızı teslim edeceğim. Öyle gidecekler hazineyi soyacaklar buna izin vermeyeceğiz.

"KREDİLERİNİZİN FAİZLERİNİ SIFIRLAYACAĞIZ"

İlk yapacağımız işlerden birisi kredileriniz faizlerini sıfırlayacağız. Ana parayı makul bir şekilde geri ödeyeceksiniz. Aynı şeyi esnaf için de yapacağız. Çiftçiyi destekleyeceksiniz. Çiftçi üretecek ki Türkiye zengin olsun.

Traktörünüzü haczediyorlar, ineğinizi haczediyorlar. Bu adam borcunu nasıl ödeyecek? Onu da yasaklayacağız. Çiftçinin borcu olabilir haciz işlemini kaldıracağız. Yüzde 1 desteğini çiftçiye vereceğiz.

Türkiye iyi yönetilmiyor. İşi ehline vermek inancımızın da görevidir. Biz Merkez Bankası'na arkeolog tayin ediyoruz. Arkeologun bankayla ne ilgisi var. Güreşçinin bankada ne işi var? Güreşçi gitsin spor yapsın, altın madalya kazansın alkışlayalım. Devleti parsellediler. Parsel parsel götürüyorlar. Az kaldı sabredeceksiniz. Millet İttifakı olarak Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağız.

"BÜTÜN MAL VARLIKLARINI LONDRA'YA GÖTÜRDÜLER"

Beşli çete var ya, parayı alıp köşeyi dönen, milyar dolarlar alanlar var ya. Bunlar bütün mal varlıklarını Londra'ya götürdüler. Destek verirseniz biz o paraların tamamını Türkiye'ye getirip fakir fukaraya teslim edeceğiz.

Demokrasinin temel taşıdır muhtarlar. İlk seçim bir muhtarlık seçimidir. Demokrasiyi güçlendirmek istiyorsak, kalıcı olsun istiyorsak muhtarın pozisyonunu yükseltmemiz lazım. Bu konuda bir kanun çıkartmak istedik AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Sözüm var o kanunu mutlaka çıkaracağım.”