Adana’da alanlara çıkan KESK’liler, “KHK’ler gidecek, biz kalacağız” diyerek ihraçlara tepki gösterdi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Adana Şubeler Platformu, KHK'lerle ilgili Atatürk Parkı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya KESK Eş Başkanı Şükran Yeşil Kaplan, Eğitim Sen MYK üyesi Sinan Muşlu, Tüm-Bel Sen MYK üyesi Yılmaz Yıldırımcı, Haber Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, Tarım Orkam Sen Genel Sekreteri Gazi Düz, SES MYK üyesi Gönül Adı Belli ve Yapı Yol Sen MYK üyesi İlksen Temizkan katıldı. 

“KHK’ler gidecek biz kalacağız” pankartının açıldığı açıklamada konuşan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Kaya, KHK zulmünün son bulmasını, OHAL oyalama komisyonunun lav edilmesini istedi. İhraç sayısının en fazla olduğu illerden birinin Adana olduğuna dikkat çeken Kaya, “İhraç edilen hiç bir üyemizin İdari ve adli soruşturması yoktur. Örneğin Yıllarca Adana da sendikal mücadele içerisinde yer almış, Eğitim Sen Adana şube yürütmesinde başkanlık yapmış, Ahmet Karagöz’ün OHAL komisyonuna yaptığı başvuru ret kararı verilmiştir. Dosyası OHAL komisyonunda 5 yıl beklenildikten sonra ret edilmesi, komisyonun siyasi bir oluşum olduğunun göstergesidir. Ahmet Karagöz ve bu durumda olan bütün arkadaşlarımızın yanındayız, haklarını savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 ‘YAŞASIN 1 MAYIS’

1 Mayıs’ın yaklaştığına dikkat çeken Kaya, “Emekçilere reva görülen sefalet ve açlık son bulsun. Haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atılan emekçiler tekrar eski haklarına kavuşsun. 2022 1 Mayıs’ında bütün bu haksızlıklara hukuksuzluklara da dur diyeceğiz. Biz emekçiler 1 Mayıs’ta Uğur Mumcu Meydanında tarihsel gücümüzle birlik, mücadele ve dayanışma kararlığımızla, Bütün bu antidemokratik, hukuksuz uygulamalara son diyeceğiz. Gelecek emekçilerin ellerinde yeniden kurulacaktır. Yaşasın 1 Mayıs”  dedi.