KESK’in 10. Olağan Genel Kurulu’nun ardından Mehmet Bozgeyik ve Şükran Kablan Yeşil’in eş genel başkan seçildiği yeni yönetimde görev dağılımı yapıldı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), 24-25 Haziran tarihlerinde gerçekleşen 10’uncu Olağan Genel Kurulu’nda seçilen Yürütme Kurulu üyelerinin görev dağılımını yaptı.

"BÜTÜNSELLİK İÇERİSİNDE BİR İRADE AÇIĞA ÇIKMIŞTIR"

KESK’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Emeğe, temel hak ve özgürlüklere yönelik saldırıların yoğunlaştığı, iktidarın yönetememe halinin krize dönüştüğü, halkın alın teriyle oluşan kamu kaynaklarına yönelik adeta bir talanın yaşandığı bir dönemde 24-25 Haziran 2021 tarihlerinde, konfederasyonumuz 10’uncu Olağan Genel Kurulu pandemi koşullarına rağmen delegelerin yoğun katılımıyla büyük bir coşku, moral içerisinde gerçekleştirilmiştir. 10’uncu Genel Kurulu’muzda yeni dönemde fiili ve meşru mücadelenin yükseltilmesi, grev hakkımızın güvenceye alındığı gerçek ve özgür bir toplu sözleşme düzeninin oluşturulması için ortak mücadele platformlarının oluşturulmasında ve pratik adımlarında aktif bir tutum sergilenmesi hususlarında kararlılık vurgulanmış, bütünsellik içerisinde bir irade açığa çıkmıştır.”

YENİ YÖNETİM ÜYELERİ VE GÖREVLERİ

MA'nın aktardığı habere göre KESK, 10’uncu Olağan Genel Kurulu’nda seçilen Yürütme Kurulu’nun yeni üyeleri ve görevleri şu şekilde: “Eş Genel Başkanlar Mehmet Bozgeyik ve Şükran Kablan Yeşil, Genel Sekreter Şenol Köksal, Mali Sekreter Gönül Kural Şimşek, Eğitim, Örgütlenme ve Basın Yayın Sekreteri Varol Öztorun, Kadın Sekreteri Döne Gevher Koyun, Hukuk TİS ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Zeynep Korkmaz.”