Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), "KESK'li İhraçlar Yürüyor" çağrısıyla Diyarbakır'dan Ankara'ya yürüyüş başlattı.

Yürüyüşün başlangıcında yapılan açıklamada, "Diyarbakır'dan Ankara'ya; adalet, eşitlik ve işimizi geri almak için yürüyoruz" ifadeleri kullanıldı.

YÜRÜYÜŞ GÜZERGÂHI VE TALEPLER

KESK'in daha önce yaptığı açıklamaya göre, 13-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenen yürüyüş Diyarbakır'dan başlayarak Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Adana ve Mersin illerinden geçerek Ankara'da son bulacak. Yürüyüşün TBMM önüne kadar devam etmesi planlanıyor.

Konfederasyon, OHAL döneminde 4 bin 259 KESK üyesinin işten çıkarıldığını belirterek, toplamda 125 bin 612 kişinin ihraç edildiğini açıkladı. Yürüyüşle taleplerin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ve Adalet Bakanlığı'na taşınacağı ifade edildi.

KESK, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun görev süresinin bitiminden ve OHAL'in kaldırılmasından sonra da fiili OHAL uygulamalarının devam ettiğini öne sürdü.