Muğla'nın Bodrum ilçesinde evli olduğu erkek Vedat Demir’in şiddetine maruz kaldığı için kendisini savunan ve ölümüne neden olan Şerife Demir hakkında açılan davanın karar duruşması görüldü. Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada taraf avukatları hazır bulunurken, Demir ise tutuklu bulunduğu Muğla Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Duruşmaya basın alınmazken kadın örgütleri ile çok sayıda kadın davayı dışardan takip etti. 

BİR ÖNCEKİ DURUŞMADA HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANMASI İSTENMİŞTİ

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, bir önceki duruşmada Demir'in kardeşi dinlenilmiş, savunmaların ardından mütalaasını veren savcı Demir'in, "Kasten öldürme" suçundan ceza almasını ve "Haksız tahrik indirimi" uygulanmasını isterken, duruşma Demir'in avukatlarının mütalaaya karşı beyan vermek için süre talebinde bulunması nedeniyle ertelenmişti.

16 YIL HAPİS CEZASI

Bugünkü karar duruşmasında ise mahkeme heyeti, savcının mütalaasını yineleyerek "kasten öldürme" suçu ile yargılanan Demir'e haksız tahrik indirimi uygulayarak, 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Demir'in avukatları davayı İstinaf Mahkemesi’ne taşıyacak.

NE OLMUŞTU?

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 9 Aralık 2020'de, kendisine ve çocuklarına işkence uygulayan evli olduğu Vedat Demir'e özsavunma uygulayarak öldürmek zorunda kalan Şerife Demir tutuklanmıştı. Demir, ilk duruşmasında öldürmek zorunda kaldığı Vedat Demir’in 16 yaşında tecavüzüne maruz kaldığını ve mahkeme kararıyla evlendirildiğini, evli kaldıkları 21 yıl boyunca kendisinin ve çocuklarının sistematik şiddete uğradığını söylemişti.