1. Evcil hayvanınız hasta ise hasta olabilirsiniz

Köpekler ve kediler insanları enfekte edebilir, bu yüzden siz de hasta olmak istemiyorsanız onu veterinere götürmelisiniz. Hayvanlardan gelen bazı parazitler, virüsler ve bakteriler insanları etkiler.

2. Tedavi edilmediğinde hayvan acı çeker

Hayvanınız bunu kelimelerle göstermeyebilir, ancak bu onun acı çekmediği anlamına gelmez. Evcil hayvanlar hiçbir zorluk çekmeyi hak etmeyen canlılardır, bunu kesinlikle unutmayın.

3. Yaşam kalitelerini artıracaksınız

Veterinere gitmek “zevk için gitmek” meselesi değil, yıllık kontrollere riayet etmek ve aşı takvimine uymak meselesidir, Ciddi derecede ciddi hastalıklardan veya sorunlardan kaçınmak için.

4. Kendiniz tedavi edemezsiniz

Teşhis ve tedavi konusunda eğitimli tek profesyonel veteriner hekimdir, Bu nedenle konsültasyona getirmeniz önemlidir. İnanılmaz bir şekilde, bazı sahipler, insan ilaçları alma hatasına düşüyor ve bu daha da kötü olabilir.

KEDİNİZİ VETERİNERE GÖTÜRMEK İÇİN İPUÇLARI

Kendi imkânları ve çıkarları dışında dışarı çıkmaktan hoşlanmadıkları için "kediler eve aittir" denilir. Böylece onları veterinere götürmek, özellikle nasıl davranacağımızı bilmediğimizde hayvan için büyük bir stres olabilir.

İhtiyacımız olan ilk şey evcil hayvan mağazalarından satın alınan bir taşıyıcı ve içine aldatmaca için yiyecek ya da oyuncak koyacağız. Size zarar verebileceği ve sinirlilik durumunuzu artırabileceği için zorlamamanızı öneririz.

Kedinin bu kutuya alışması için en iyi bir yol, onu her zaman evde hazır bırakmaktır. Örneğin oyun alanının yanında.

Petiköy Veteriner Kliniği'nden Okan Çolak Kediyi arabada veterinere götürecekseniz gürültüyü azaltmak için camların kapalı olduğundan emin olmalısınız. Konsültasyondan sonra eve döndüğünüzde, tekrar evde olduğunu anlayana kadar onu birkaç dakika kutuda bırakmalı ve daha sonra kapısını açmalısınız.

KÖPEĞİNİZİ VETERİNERE GÖTÜRMEK İÇİN İPUÇLARI

Köpeğiniz doktordan korkması oldukça yaygın bir şeydir. Bu yüzden onu veterinere götürmek için aşağıdaki ipuçlarına dikkat edin:

  • Onu araba yolculuklarına alıştırın.
  • Köpeğinizi ödüllendirin.
  • Siz de sakin olun, çünkü hayvanlar sahiplerinin ıstırabını ve kaygısını hissederler.
  • Aşırı durumlarda evinize gelmesi için veterineri arayın.
  • Her zaman onun yanında olun, böylece terk edilmeyeceğinden emin olacaktır.
  • Rutin veteriner ziyaretlerinin sayısını artırın.
  • Klinikte agresif davranırsa onu azarlamayan, bunun nedeni korku duymasıdır.
  • Güvenilir bir veteriner bulun ve onu her zaman aynı yere götürün. Böylece veteriner hekimi yabancılamayacaktır.

Bütün sorularınız için Petiköy Veteriner Kliniği'nin iletişim bilgileri şurada:

https://www.petikoyveteriner.com/ 

Telefon: 05352889193

Email: [email protected]