Kurtalan Belediyesi'ndeki görevinden alınan HDP'li Baran Akgül, yerine kayyum olarak atanan Çağlar Tekin'in kendisini bir şirkete de müdür olarak atadığını söyledi. İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla 15 Mayıs 2020’de görevden alınan HDP’li Siirt Kurtalan Belediyesi Eş Başkanı Baran Akgül, yerine kayyum olarak atanan Kaymakam Çağlar Tekin’in kendisini personel alım şirketine müdür olarak atayarak aldığı maaş sayısını 3’e yükselttiğini söyledi.

"ŞEFFAF OLMAYAN UYGULAMALAR BAŞLADI"

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Baran Akgül, belediye yönetimine geldiklerinde AKP’den devraldıkları belediyenin borçlarını öderken aynı zamanda hizmet de ürettiklerini ifade etti. Göreve gelmelerinin ikinci yılı dolmadan çeşitli gerekçelerle görevden alındıklarını ve yerine kayyum atandığını ifade eden Akgül, "Uyduruk gerekçelerle kayyum atadılar. Ardından meclis üyelerimizin toplantılara katılmalarına izin vermediler. Şeffaf olmayan bir şekilde kararlar almaya başladılar. Hiçbir şekilde denetim mekanizması yok" ifadelerini kullandı.

"ŞİRKET MAAŞI 13 BİN LİRA" İDDİASI

Kaymakam Çağlar Tekin’in kayyum olarak atandığı belediyede kendisini personel alım şirketinin müdürü olarak da atadığını kaydeden Akgül, "Kaymakamlık maaşının yanı sıra kayyum maaşı alan Tekin, müdürlük maaşıyla birlikte aldığı maaş sayısını 3’e çıkarmış oldu" dedi. Akgül ayrıca Kaymakam Tekin’in şirket maaşını 13 bin TL’ye çıkardığını da öne sürdü.