Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine kaymakam olarak atanan Ramazan Cankaloğlu,  AKP Şanlıurfa Milletvekili Faruk Pınarbaşı ve Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam’a tahsis edilen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arsasına iki yıl içinde yatırım yapmaları gerekirken sekiz yıldır yapmadıkları gerekçesiyle tahsisin iptali için çalışma başlatınca hemen tayini çıkarıldı. Cankaloğlu, dört ay sonra Denizli’nin Acıpayam ilçesi kaymakamı oldu. Cankaloğlu, haksız atamanın iptali için İçişleri Bakanlığı’na başvurdu.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine gmre;  bu durumun, gelecek yeni  kaymakama da gözdağı olarak nitelendirildi. Birecik Ticaret Odası Başkanı Bilgin’in kendisi ve yeğenine tahsisli arsalar üzerinde yatırım yapmadıkları gibi, arsaların alınmadığı da ortaya çıktı.

BAKANDAN YANIT YOK!

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal,  Pınarbaşı ve Mirkelam’a tahsis edilen arsayı Meclis gündemine taşımıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a şu soruları yöneltmişti:

“AKP’li Pınarbaşı ile Birecik Belediye Başkanı Mirkelam’ın aldıkları sanayi arsalarına dokunulmadığı iddiası doğru mudur? Söz konusu iddialar doğru ise, tahsisler, AKP’ye mensup oldukları için mi  iptal edilmedi?”

Tanal, yer olmadığı için bekletilen yatırımcıların mağduriyetinin giderilmesini de istemişti. Bakan henüz sorulara yanıt vermedi