Bilim insanları Kuzey Anadolu fay hattında önümüzdeki 50 yıl içerisinde 6.5 şiddeti üzerinde depremin meydana gelme riskinin arttığını belirtti. Kuzey Anadolu Fay Hattına Karabük’ün en yakın ilçesi olan Eskipazar'da bir vatandaş ise, "Eskipazar halkı Müslüman olduğu için bir şey olmaz diyorlar, herkes 5 vakit namazını kılıyor, orucunu tutuyor bir şey olur mu?" diye konuştu

"EVLERİMİZ DEPREME DAYANIKLI DEĞİLMİŞ YENİSİNİ YAPTIRALIM DEME ŞANSIMIZ YOK"

Bir yurttaş, "Türkiye’de evlere güvenme şansın yok. Son yaşananları görüyorsunuz, eski bina da göçtü, yeni bina da göçtü. Hazırlık olarak ne yapacaksın ki, test yaptırsan ne diyecek, evlerimiz depreme dayanıklı değilmiş yenisini yaptıralım deme şansımız yok çünkü 1.5- 2 milyona geliyor bir ev. 67 sene yaşamışız bundan sonra da inşallah bir şey olmaz" dedi.

1999 yılında gölcük depremini yaşayan bir vatandaş, "Psikolojik olarak hazır mıyız, en önce bu büyük bir sorun diye düşünüyorum. Hepimiz mahvolmuş, bitmiş durumdayız zaten biliyorsunuz. Ben kendimi hazır hissetmiyorum. 1+1 evde yaşıyorum ama dayanıklı olduğunu düşünmüyorum. Dayanıklı bina sayısının çok az olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"HAZIRLIKLI DEĞİLİZ"

Bir esnaf, "Olmayacak diye bir şey yok. Deprem bölgesiyiz, Karabük o noktada. Hazırlıklı değiliz. Allah yardımcımız olsun" dedi.  İsmetpaşa-Gerede üzerinden geçtiği bilinen Kuzey Anadolu Fay hattına Karabük’ün en yakın ilçesi olan Eskipazar’da bir vatandaş ise, "Depreme hazır değiliz. Bir şey bilmiyoruz ki hazır olsak. Eskipazar’da bir şey olmaz diyorlar. Eskipazar halkı Müslüman olduğu için bir şey olmaz diyorlar. Herkes 5 vakit namazını kılıyor, orucunu tutuyor, bir şey olur mu" dedi.