Haber: Hülya Kılınç

Siyasal İletişim Ajansı Modern Zamanlar Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER) ve Millet İttifakı ile birlikte Manisa’da Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Kadının Siyasetteki Temsili ve Kadın Politikaları” konulu bir panel düzenledi.

Maski İkizkuleler Konferans Salonu’nda düzenlenen moderatörlüğünü gazeteci ve CHP Manisa Milletvekili aday adayı Nur Batu’nun yaptığı panele konuşmacı olarak; Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serap Yazıcı, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Adayı Şenol Sunat, Deva Partisi İstanbul İl Kurucu Üyesi Bahar Kayserilioğlu, Kadın Adayları Destekleme Derneği İzmir Şube Başkanı Banu Önkol ve Avukat, Yazar, Kadın Hakları Savunucusu Tuba Torun katıldı.

Millet İttifakı bileşenlerini oluşturan parti yöneticileri ve üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği panelde kadının siyasetteki temsiliyetinin yetersizliğine vurgu yapıldı. Kadınlara politikadaki eşit temsiliyet sorununun dünyada da farklı olmadığına işaret eden Moderatör Nur Batu, mecliste daha fazla şans istediklerini dile getirdi.

“KADINLAR BU SİYASETİ DÜZELTECEKTİR”

İlk sözü alan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Adayı Şenol Sunat, lideri kadın olan bir partide siyaset yapmaktan onur duyduğunu belirterek, ülkedeki bu zor günlerin kadınlar sayesinde atlatılacağını söyledi. Sunat “21 yılda bırakın kadın haklarını insan haklarının yok edildiği bir süreç yaşadık. Bu seçimin bir kader seçimi olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Kadınlar bu siyaseti düzeltecektir. Millet İttifakı olarak başaracağız”dedi.

KADINLARI DÜŞÜK TEMSİLİYETTE GÖSTEREN PARTİLERE ELEŞTİRİ

Kadın Adayları Destekleme Derneği İzmir Şube Başkanı Banu Önkol, dernek çalışmalarında tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını hatırlatarak partilerin kadınları düşük temsiliyette aday göstermesini eleştirdi. Kadınların, siyasette daha aktif yer alabilmesi için çeşitli eğitimler verdiklerini ve listelerde seçilebilir sıralarda yer almaları için çalıştıklarını kaydetti.

c236e23f-2ded-4512-b484-f216fb9722bb-1536x1152.jpg

“BİR ŞEYLER YOLUNDA GİTMEZSE KIYAMETİ KOPARACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Avukat, Yazar, Kadın Hakları Savunucusu Tuba Torun, partilerin aday listelerinde kadın oranlarının yüzde 17’lerde olmasını eleştirerek, meclise daha çok sayıda kadının girmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu dönemin bir geçiş dönemi olduğunu ifade eden Torun “Böyle bir tablonun ortaya çıkması makul görülebilir. Önümüzdeki dönemde bir şeyler yolunda gitmezse kıyameti koparacağımıza eminim.”dedi.

“KADINLAR SİYASETTE DE GÖRMEZDEN GELİNİYOR”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serap Yazıcı da kadın haklarını hukuksal boyutta anlattı. Türkiye’de kadınların yaşamın her alanında olduğu gibi siyasette de görmezden gelinmeye çalışıldığını vurgulayan Yazıcı, eşitlik ilkesinin önemine dikkat çekti.

“TÜRKİYE ADIM ADIM AFGANİSTANLAŞTIRILIYOR”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy ise, Türkiye’deki göç sorununa dikkat çekerek “Göç Türkiye’ye yapılan en büyük zarardır. Türk toplumu dönüştürülmektedir. İktidarın HÜDA-PAR işbirliğiyle Türkiye adım adım Afganistanlaştırılıyor. Türkiye tehdit altındadır”dedi.

“KADINLAR OLARAK DAYANIŞMA GÖSTERMELİYİZ”

Deva Partisi İstanbul İl Kurucu Üyesi Bahar Kayserilioğlu ise, HÜDA-PAR’ın seçim vizyon belgesinde yer alan kadınların fıtratına uygun işlerde çalışması talebine dikkat çekerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü “ Eczacı, doktor, mimar, hukukçu fıkratına uygun mu değil mi? Kadınlar olarak dayanışma göstermeliyiz. Kadınlar siyasette daha fazla temsil edilmeli. Bunun için çalışmalıyız.”

dc969264-0b36-4af1-b0ee-5cbb7bad0282.jpg

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu