Kadın trençkot modelleri hemen her zaman popülerdir.  Trençkot, moda tasarımcıları ve yazarları tarafından popüler hale getirilmiş olmasına rağmen, tarihsel olarak orduyla ilişkilendirilen bir giysidir. Trençkotlar ikinci Dünya savaşına kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. Trençkotlar uzundur ve yağmur ve çamuru dışarıda tutmak için kauçukla su geçirmezdir. Savaştan sonra siviller de bu kıyafeti giymeye başladı. Kısa süre içerisinde yaygınlaşan bu kıyafetler bugün hala popüler bir seçim olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kadın trençkot modelleri, bazen deri süslemeli veya astarlı yün, pamuk veya polyesterden yapılır. Pek çok farklı stilde bulunurlar, ancak çoğu göğsün her iki yanında düğmeler ve belde bir kemer bulunan kruvaze kapamaya sahiptir. En temel trençkotlar, her bir omuzda apoletler bulunan tek sıra düğmelidir; bu modellerin önünde tipik olarak dört düğme bulunur.

Kruvaze modellerde tipik olarak her bir omuzda apoletlere ek olarak önde altı düğme bulunur. Hiç düğmesi olmayan versiyonları da vardır. Bunlara genellikle siper yerine mont veya saha ceketi denir. https://www.damlabutik.com.tr/kadin-trenckot sayfasında bu ürünleri inceleyebilirsiniz.