GÜNDEM

Kadın şoföre saldırı karşılıksız kalmadı: Tutuklandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı belediye otobüsünün kadın şoförüne, durak dışında yolcu almadığı gerekçesiyle sözlü ve fiziksel saldırıda bulunan GY isimli şahıs çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Abone Ol

Olay, dün Alsancak Gar'ı yakınında meydana geldi. Konak-Halkapınar Metro 2 hattında hizmet veren otobüsün kadın şoförü, Alsancak Garı önündeki duraktan yolcu alıp hareket etti ve bir süre sonra trafik ışıklarında durdu.

ŞOFÖR DESTEK İSTEDİ

Bu sırada bir grup yolcu otobüse binmek istedi. Ancak şoför, yolcu ve trafik güvenliğini korumak amacıyla durak haricinde yolcu alınmasının yasak olması nedeniyle kapıyı açmadı.

Otobüsteki yolculardan GY, şoförden kapıyı açmasını istedi ancak olumsuz cevap aldı. Şoför, ışığın yanmasıyla hareket etti. Bu sırada GY'nin kendisine hakaret etmesi üzerine şoför, ESHOT Şoför Destek Hattı'ndan yardım istedi.

ARBEDE YAŞANDI

Olay yerine polis ekipleri gelmesi beklenirken GY, şoför koruma kapasını kırıp yumruk attı ve sözlü saldırıda bulundu. Yaşanan arbedenin büyümesi, diğer yolcuların araya girmesi sayesinde engellendi.

Olay yerine gelen polis, saldırgan yolcuyu "kasten yaralama" ve "kamu malına zarar verme" suçlarından gözaltına aldı. Şoför hastaneden darp raporu alıp kendisine saldıran yolcudan şikayetçi oldu. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen GY tutuklandı.

BAŞKAN SOYER: "TAKİPÇİSİYİZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün kadın şoförü aradı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Soyer, "Kadın şoförümüze yapılan sözlü ve fiziki saldırı hepimizi derinden üzdü. Bu çirkinliğe gereken cezanın verilmesi için hukuki takipteyiz. Şoför kardeşimize sahip çıkan yolcularımıza ve olaya hızla müdahale eden emniyet güçlerimize teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı.