AKP’li Melih Bulu’nun kayyum rektör olarak Boğaziçi Üniversitesi’ne atanmasına tepki gösteren öğrencilere yönelik polis müdahaleleri ve gözaltıların ardından Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri eylem çağrısında bulunduğu Kadıköy, polis ablukası altına alındı.

AKP’li Melih Bulu’nun kayyum rektör olarak Boğaziçi Üniversitesi’ne atanmasına tepki gösteren öğrencilere yönelik polis müdahaleleri ve gözaltıların ardından Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri eylem çağrısında bulundu. Saat 16.00'da başlayacak olan eylem öncesi Kadıköy polis ablukası altına alındı.

KADIKÖY'DE BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN ÇAĞRISIYLA BİR ARAYA GELİNİYOR

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin çağrısıyla bir araya gelenler "Kayyum Rektör İstemiyoruz" sloganlarını attı. Boğaziçi Üniversitesi'nin çağrısına destek veren siyasi partiler, pek çok farklı üniversiteden öğrenciler, feministler ve LGBTİ'ler Kadıköy'de eylem alanına ulaştı.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ KADIKÖY'E ULAŞTI: GÖZALTINDAKİ ARKADAŞLARIMIZI SERBEST BIRAKIN

Boğaziçi Üniversitesi öğrenciler Kadıköy Rıhtım'a ulaşarak kendilerini bekleyen eylemcilerle buluştu. Burada sendikalar, siyasi partiler ve STK'larla bir araya gelen Boğaziçi Üniversiteleri öğrencileri basın açıklaması düzenledi. AKP’li Melih Bulu’nun kayyum rektör olarak Boğaziçi Üniversitesi’ne atanmasına tepki gösteren öğrencilere yönelik polis müdahaleleri ve gözaltılarının ardından Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri eylem çağrısında bulundu. Boğaziçi Dayanışması tarafından paylaşılan çağrıda, “Bugün saat 12.00’da Güney Meydan’da tüm Boğaziçi öğrencileri olarak buluşuyor; ardından tüm sanatçıları, akademisyenleri, milletvekillerini ve diğer üniversitelerden arkadaşlarımızı mücadelemizi büyütmek için saat 16.00’da Kadıköy Rıhtım’a çağırıyoruz!” denildi.

NE OLMUŞTU?

Karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre; 2002 yılında AKP Sarıyer ilçe teşkilatı kurucusu ve 2015 seçimlerinde AKP İstanbul Milletvekili Aday Adayı olan Prof. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atandı. Karar duyulur duyulmaz tepki çekerken Boğaziçi Üniversitesi camiası tepkisini sosyal medyada dile getirdi.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ: KABUL ETMİYORUZ

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri, AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı açıklama yayınladı. Karara tepki gösteren öğretim üyeleri, “Üniversitemizin akademik özerkliğini, bilimsel özgürlüğünü ve demokratik değerlerini açıkça ihlal eden bu uygulamayı kabul etmiyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLER TEK SES: KAYYUM REKTÖR İSTEMİYORUZ

AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı tepki göstermek ve “Kayyum rektör istemiyoruz” demek için bir araya gelen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine polis biber gazı, tazyikli su ve plastik mermi ile müdahale etti.

ODTÜ'LÜ ÖĞRENCİLERDEN BOĞAZİÇİ'NE DESTEK: ÜNİVERSİTELER BİZİMDİR

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör olarak AKP’li Melih Bulu’nun atanması sonrası başlayan eylemlere ve gözaltına alınan öğrencilere destek vermek için bugün rektörlük önünde buluştu. Öğrenciler tarafından yapılan ve Eğitim-Sen Ankara 5 Nolu Üniversiteler Şubesi’nin de destek verdiği eylemde, “Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek” sesleri yükseldi.