Kadıköy Belediyesi, Trabzonspor taraftarının saldırısına uğrayan Fenerbahçeli oyuncu Osayi Samuel'in grafitisinin silinmesi konusunda bir açıklama yaptı. Belediye, grafitinin silinmesinin, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün rutin talebi üzerine yapıldığını belirtti.

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta Trabzonspor taraftarlarının saldırısına maruz kalan ve kendini savunan Fenerbahçeli sağ bek oyuncusu Osayi Samuel'in Kadıköy'de yapılan grafitisi, belediye ekiplerince silindi. Bu durum, Fenerbahçe taraftarlarının tepkisine neden oldu.

Tepkiler üzerine Kadıköy Belediyesi, konuya ilişkin bir açıklama yaparak, "Kadıköy sınırları içerisinde apartman duvarları, kaldırımlar, reklam tabelaları ve benzeri alanlara yapılan bazı yazılamalar ve çizimler, Kadıköy Emniyet Müdürlüğü'nün rutin takibi ve talepleri doğrultusunda kapatılmaktadır. Zühtüpaşa Mahallesi, Recep Peker Caddesi'nde yer alan grafitinin üzerinin kapatılması da bu rutin talep doğrultusunda gerçekleşmiştir." ifadelerini kullandı.