Beştepe'de yapılan ve yaklaşık 2 buçuk saat süren Kabine Toplantısı sonrasında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. 

Açıklamaların ana eksenini İsrail'in Filistin'deki saldırıları oluşturdu. 

"İSRAİL İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR"

İsrail'in, Avrupa'yı da arkasına alarak Filistin'de insanlık suçu işlediğini belirten Erdoğan, bugüne kadar çocuklar ve kadınlar da dahil olmak üzere 9 bine yakın Filistinlinin savaşta hayatını kaybettiğini vurguladı. 

"Gazze'de işlenen savaş suçlarının faillerinin hukuk önünde hesap vermesi için görüşmelerimiz devam ediyor." diyen Erdoğan, kanser hastalarını tedavi eden Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesine saldırıyı sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, "Devlet aklını tamamen yitirdiği görülen ve örgüt gibi davranan İsrail'in bir an önce durdurulması gerektiğine inanıyoruz." dedi. 

"CUMHURİYETİ TAPULU MÜLKÜ GİBİ GÖRENLERE BAYRAMIN NASIL KUTLANACAĞINI GÖSTERDİK"

Cumhuriyet'in 100'üncü yıl etkinlikleriyle ilgili de konuşan Erdoğan, yapılan etkinliklerin milli bayram kutlamalarına referans teşkil edeceğini söyledi. Yaptıkları hizmetlerle ilgili rakamların, Cumhuriyet'e kimin sahip çıktığının göstergesi olduğunu savunan Erdoğan, "100’üncü yıl vesileyle yaptığımız hitabımızda, Türkiye’nin son bir asırda kat ettiği mesafeyi somut rakamlarla karşılaştırmalı olarak ortaya koyduk. Birkaç ana başlıkta özetin özeti mahiyetinde ifade ettiğimiz rakamlar, kimin Cumhuriyete hakkıyla sahip çıktığını, kimin de bunun istismarını yaptığını açıkça göstermiştir. 100’üncü yıl etkinliklerinin, milli bayram kutlamaları açısından bir referans teşkil edeceğine inanıyorum. Cumhuriyeti, salonlara ve balolara hapsedenlere, millete mal etmek yerine kendi ideolojilerinin aparatı haline getirenlere, Cumhuriyet adına bu ülkede yıllarca cumhur karşıtlığı yapanlara tarihi yıldönümün nasıl idrak edilmesi gerektiğini gösterdik. Gazi'nin mirasını yaşatan millete hizmet edenlerdir. Yalan bilgiler yayanlara en güzel cevabı bu kutlamalarla verdik. Cumhuriyeti tapulu mülkü gibi görenlere, bu tarihi yıl dönümünün nasıl idrak edilmesi gerektiğini gösterdik. Milleti dışlayan, milletin olmadığı soğuk törenler yerine Cumhuriyetimizi ruhuna uygun şekilde, halkımızla omuz omuza kutladık." diye konuştu.