Şanlıurfa'da Özak Tekstil'e ait fabrikada emekçiler, 15 gündür hakları için direniyor. Patron yanlısı sendika yerine BİRTEK-SEN'e geçen 7 emekçinin işten çıkarılmasının ardından başlayan eylemde emekçiler, seslerini tüm yurda duyurma çalışıyor.

Kötü çalışma koşullarıyla beraber fabrikada mobinge de uğradığı belirten emekçiler, bugün fabrika önünde yine jandarmanın müdahalesi ile karşılaştı.

Jandarma, dondurucu soğukta işçilere, TOMA ile su sıkıp mdüahale etti. 92 emekçi ve iki sendika yöneticisi gözaltına alındı.

BİRTEK-SEN'DEN AÇIKLAMA

BİRTEK-SEN sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Özak Tekstil işçileri bu sabah yine ağır bir jandarma saldırısı ile karşı karşıya kaldı. İşçilerin tamamına yakını ve iki sendika yöneticimiz gözaltına alındı. İşçilere TOMA'yla tazyikli su sıkılıyor, jopla müdahale ediliyor, yaralı işçiler var. İşçiler dağılmıyor. Yüzlerce işçiye göz göre zulüm yapılıyor. Bu zulme sessiz kalmayın! İşçilerin üstüne çöküp hak mücadelemizi sindirmeye çalışıyorlar. İşçilerin sesini kesmeye çalışanlara karşı her yeri Özak direnişi alanına çevirelim! Urfa halkına çağrımızdır! Özak işçilerine sahip çıkın!"


MÜFTÜ DE CAMİDEN KOVMAYA ÇALIŞMIŞTI

Geçtiğimiz hafta emekçiler, jandarmanın fabrikanın bulunduğu caddeye girmelerine izin vermemesi üzerine yağmurdan korunmak için bir camiye sığınmıştı. Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, emekçileri camiden çıkartmaya çalışmıştı. İşçiler, eylem için değil yağmurdan sığınmak için camide olduklarını belirterek Tolan'a yanıt vermişti. Ne diyeceğini bilemeyen Tolan, emekçilerin tepkisinin ardından camiden ayrılmıştı.