HABER: FATOŞ ERDOĞAN

Muğla'nın Milas ilçesinde Akbelen ormanlarının maden ocağı için kesilmesini önlemek için 19 Temmuz’dan bu yana çadır nöbeti tutan köylüler ve yaşam savunucularına gece jandarma müdahalesi yaşanıd. Yurttaşlar sürüklenerek, Muğla Ören Karayoluna sürüklendi. Köylerini ve Akbelen ormanları korumak için 2 yıldır mücadele eden köylüler, 19 Temmuz'dan bu yana Akbelen ormanında çadır nöbeti tutuyor. Mücadelelerinden vazgeçmeyen köylüler ve yaşam savunucularının direnişi devam ediyor.

"SUÇU NEYDİ DE YARALIYORSUN?"

Limak'ın ağır tahribi altındaki Akbelen ormanlarının yok edilmesine karşı direnen yurttaşlara, CHP Milletvekilleri Süleyman Girgin, Suat Özcan ve Mürsel Alban ile Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun da destek verdi. Pek çok çevre örgütü de direnen yurttaşları destekliyor. İkizköylü Melahat Çulha ve yaşam savunucusu İrfan Aldan dün gece yaşananları #dokuz8'e anlattı ve direnişlerini sürdüreceklerini söyledi. Melahat Çulha, yurttaşların yaralandığını belirterek, "Suçu neydi de yaralıyorsun? Orman beklemek mi, doğa beklemek mi? Doğayı koruyoruz" dedi. İrfan Aldan da, "Akbelen ormanlarını kimseye vermeyeceğiz" diye konuştu.

CHP Milletvekili Mürsel Alban da, Milas'ta zaten az miktarda orman kaldığını belirterek, "Direnişçilerin jandarma tarafından sürüklenmesi çok yanlıştır. Köylüler ormanı beceriksiz iktidardan korumaya çalışıyor." dedi.

akbelen2