İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in, temelini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte attığı Ambarcı Tepebaşı Camii’nde çalışmalar tamamlandı. Ambarcı Tepebaşı Camii, Kadir Gecesi’nde halk iftarının ardından vatandaşların yoğun katılımıyla ibadete açıldı. 
Programa Başkan Hürriyet’in yanı sıra  Millet İttifakı Kocaeli Milletvekili Adayları Serap Çakır ve Caner Arduç, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Pelin Coştur Filiz, Gelecek Partisi İzmit İlçe Başkanı Ömer Uçar ve yönetimi, KYÖD Başkanı Uğur Saral, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, Genel İş Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, İzmit Kent Merkezi Ticari Dayanışma Derneği Başkanı Murat Öztürk, Ambarcı Mahalle Muhtarı Mustafa Karaboğa, çevre mahalle muhtarları ve bölge halkı katılım sağladı. 
HÜRRİYET: “ANLAMLI BİR GÜNDE”
Programda konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Öncelikle bütün hemşehrilerimizin Ramazan ayını kutluyor, Kadir Gecesinin mübarek olmasını diliyorum. Nice Ramazanlara inşallah. Ramazan ayı hoşgörünün, kardeşliğin, dayanışmanın, bereketin ve huzurun ayı. Biz de böyle anlamlı bir günde Tepebaşı Camii’ni ibadete açıyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Camimizin bölgemize ve tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyor, şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum” dedi.
KANIK: “NE MUTLU BİZE”
Ambarcı Tepebaşı Camii Dernek Başkanı İsmet Kanık, “2019 yılında seçimlerin ardından Fatma Başkanımız bölgemizdeki muhtarlarla bir araya geldi. Başkanımıza prefabrik yapı olan camimizi gezdirdik. Hiç unutmuyorum, Başkanımız şöyle dedi: 'Benim gönlüm vatandaşımın burada ibadet etmesine razı gelemez, içime sinmez.' Hemen ilgili birimlerle görüştü ve burada inşaat çalışmaları başladı. İnşaat çalışmaları sırasında hem ülkemizde hem dünyada birçok olumsuzluk yaşandı ve gecikme yaşandı. Ama ne mutlu bize ki camimizi böyle mübarek bir gecede ibadete açıyoruz. Başkanımıza gerçekten çok teşekkür ediyor, camimizim bölgemize hayır getirmesini diliyorum” diye konuştu. 
KARABOĞA: “TERAVİH İLE TAÇLANDIRACAĞIZ”
Ambarcı Mahalle Muhtarı Mustafa Karaboğa emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bu güzel gecede birlikte iftar etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda temelini attığımız camimiz bugün ibadete açılıyor. İlk defa bu akşam teravih ile taçlandıracağız. Başkanımıza hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.