İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 2022 yılı Denetim Raporuyla ilgili konuşan AK Parti Meclis Üyesi Fikret Hocaoğlu’nun iddialarına yönelik açıklamalarda bulundu. Başkan Hürriyet, araç kiralama konusuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:
“Araç kiralama konusu 4 yıldan beri uğraştığımız bir konu. Keşke en başından beri satın alabilseydik de bugün hiç kiralama yapmamış olsaydık. Bugün itibariyle kredi borcumuz bitti. 3 buçuk yıl önce kullandığımız kredinin bugün itibariyle borcunu bitirdik. O zaman 27 milyon lira kredi yetkisi vermiştiniz. 
"55 MİLYON KREDİ KULLANSAYDIK BUGÜN BORCU BİTECEKTİ"
Eğer 55 milyon lira verilmiş olsaydı bugün itibariyle o kredi bitecekti. Biz bütün araçlarımızı satın almış ve bu kiralamalardan hiç bahsetmiyor olacaktık. Ona rağmen gelir gelmez temizlik araçları içim yaptığımız ihaleyi hatırlatmak isterim. Bizden 3 yıl önce yapılan ihalenin fiyatına göre çok daha düşük bedelle ihale etmiştik. 
“CİDDİ BİR MALİ DİSİPLİN OLUŞTURDUK”
En son açık ihale yaptık, satın alma nedeniyle iptal ettik. Aynı zamanda Kamu İhale Kurumuna giden bir ihale. Sonra 3 aylık ihale yaptık. Biri 2 yıllık ihale sonrasında da biz 3 aylık yapmıştık. Arada sadece 400 – 500 küsur lira fark vardı. Biz 3 aylık yapmamıza rağmen çok düşük bir farkla bu ihaleyi yaptık. Bu bile çok ciddi bir mali disiplin oluşturduğumuzu gösteriyor.”