İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 2022 yılında yaşama geçirdikleri projeleri ve planladıkları çalışmaları Belediye Meclisi’nde anlattı. Hürriyet, yapımına başlanan ve geçen haftalarda faaliyete başlayan Otizm Spor ve Yaşam Evi ile ilgili “Otizm Spor ve Yaşam Evi; söz verdiğimiz ve sözümüzü tuttuğumuz çok önemsediğimiz bir projemizdi. Otistik çocuklar ve otistik bireylerin hem fiziksel hem duyusal gelişimlerini sağlayacak ve ailelerini de destekleyecek. Önümüzdeki günlerde resmi açılışını da yapacağız” dedi.

“KÜTÜPHANEDE ÖZ KAYNAKLARIMIZI KULLANDIK”

İzmit Belediyesi’nin sanata ve eğitime verdiği desteklerden bahseden Başkan Hürriyet, şunları aktardı: 

“Sanat Akademisi, bir dönüşüm projesiydi. Bir sanat fabrikasına dönüştürerek tiyatromuz, kent orkestramız, sanat alanlarımız gibi birçok faaliyet alanı içinde barındırdığımız Sanat Akademisi faaliyetlerimiz oldu. İzmit Belediye Tiyatrosu, Gülümse Çocuk Tiyatrosu ve arkadaşlarımızın kenti yazdıkları ödül alan oyunlardan bahsetmek üzere faaliyet raporuna ekledik.  İlk göreve geldiğimizde Çetin Emeç Kütüphanesi’ni açtık ama gördük ki burası yetmiyor, özellikle gençler daha sabahın erken saatlerinde kuyruklar oluşturuyor, biz de hemen ikincisi için kollarımızı sıvadık. Kütüphanesinden, çok amaçlı salonuna, kafeteryasından, açık ve kapalı terasına ve elektrik aksamına kadar öz kaynaklarımızı kullandık. 

“İZMİT LAVANTA PARKI VE GÜLÜMSE KAFE LAVANTA"

Başkan Hürriyet sunumunda, gençler ve çocuklar için daha cazip alanlar oluşturulduğunu vurguladı. Başkan Hürriyet, şunlara değindi: 

“Çayırköy Mahalle’mizde bulunan 5 bin 100 metrekare büyüklüğünde; İzmitlilerin nefes alabileceği yeni bir alan oluşturduk. Burada bulunan tüm kamelyalar, ahşap salıncaklar, oturma alanları tasarımı ve üretimi öz kaynaklarımızla yapıldı. Artık marka haline gelen Gülümse Kafe’mizin bir şubesini de burada açtık. Akmeşe Atatürk Mahalle’mizde yaklaşık 8 dönüm arazi üzerine uluslararası standartlarda yapıldı burası. Bu yarış parkurunda ulusal ve uluslararası yarışmalar yapılabiliyor. İzmit’in ilk ve tek Süper Enduro yarış parkuru olma özelliğini de taşıyan tesisimizi sporcular antrenmanları için ücretsiz olarak kullanılabiliyor. 

“SOKAKLARI FERAH BİR HALE GETİRDİK”

Sokakları olabildiğince daha cazip, daha cıvıl cıvıl kılmaya çalışıyoruz. Özellikle gençler için atıllıktan kurtararak, daha estetik hale getirmeye çalışıyoruz. Her yıl olduğu gibi 2022 yılında da; İzmit’in çehresini değiştirerek modern bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarımız devam etti. Fethiye Caddesi, Rauf Orbay Sokak, Köseoğlu Sokak’ın ardından kent merkezinde bulunan Cebesoy Sokak’ı da vatandaşlarımız için daha kullanışlı ve ferah bir hale getirdik ve halkımızla birlikte Cebesoy Sokak tanıtım programını gerçekleştirdik. Ve bu sokağımız yeni yıla yeni çehresiyle ışıl ışıl girdi. Sadece üst yapı değil kente değer katacak bir görünüme kavuşması içinde gayret ediyoruz.”

“ÖZKAYNAKLARIMIZ İLE PARKLAR YAPTIK”

Belediyenin özkaynakları ile yapılan yaşam alanlarına da değinen Hürriyet, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Turgut Mahallesi Sıla Sokak’ta vatandaşlarımızın ve özellikle çocuklarımız talebi üzerine hemen yapımını başlattığımız bir park. Bu parkı böylesi zorlu bir eğime rağmen kendi çalışanlarımız, emekleri ile güzel bir alana dönüştürdü. Dışarıya ihale etmeden kendi kaynaklarımız ile bu parkı meydana getirdi.  Çalışma arkadaşlarımız çok emek verdiler. Park ve Bahçeler Müdürlüğünde çalışan arkadaşlarımıza emekleri için teşekkür ediyorum. 1968 yılında şehit düşen İzmitli “Şehit Hava Pilot Üsteğmen Kadir Hasan Tanrıverdi”nin ismini, açılışını yaptığımız bu güzel parkla bir kez daha ölümsüzleştirmek istedik.  Kocaeli Haydar Aliyev Kültür Evi Derneği ortaklığında, Ermenistan ile girilen çatışmada şehit düşen Tümgeneral Polad Haşimov anısına yapılan Şehit Tümgeneral Polad Haşimov Parkı’nın açılışını Yahyakaptan Bölgesi’nde yaptık.

 "İKİ ŞEHİR TEK KART"

Hürriyet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile sosyal belediyecilik örnekleri sergilediklerini belirterek, şunları dile getirdi:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi önemli bir kaynak ve bu iş birliği çok önemli. 'İki Şehir Tek Kart' ve ‘Güçlü Kentin Güçlü Kartı' vizyonuyla İBB iştiraki BELBİM A.Ş. arasında yen bir iş birliği gerçekleştirdik ve yeni bir şehir yaşam kartı olacak Çınar Kart’ın lansman programı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdik. Çınar Kart, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait İstanbulkart ile aynı özelliklere sahip olacak ve tüm noktalarda İstanbulkartla aynı şekilde kullanılabiliyor.  Ayrıca; sosyal belediyeciliğin ayrıcalık kartı olarak tanımlanan Çınar Kart ile ihtiyaç sahibi ailelerin gıda, giyim, kırtasiye ve benzeri tüm ihtiyaçlarını daha modern bir anlayışla karşılama imkânına sahip. Bu proje de İBB ile gerçekleştirdiğimiz önemli bir proje ile 2022 faaliyet raporumuzda yer alıyor."