İzmir Büyükşehir Belediyesi iştirakleri İZELMAN, İZNERJİ, İZFAŞ, İZTEK ve EGEŞEHİR çalışanları, yaşanan maaş krizi ve işbaşı yaptırılmayan personel sorunu nedeniyle eylem yaptı.
Genel-İş Sendikası öncülüğünde Kültürpark Lozan Kapısı önünde toplanan işçiler, ellerinde meşaleler ve davullar eşliğinde Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki Türkan Saylan Kültür Merkezi'ne yürüdü.
"Maaşımıza El Uzatıldı, 4 Aydır Haklarımızı Alamıyoruz"
Eylemde konuşan Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ercan Gül, kasım ayı maaşlarının eksik yatırıldığını ve 4 aydır sosyal hakların ödenmediğini belirtti.
Gül, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Bugün sokakta olmamızın nedeni maaşımıza el uzatılmasıdır. Yan haklarıyla geçinen işçi sınıfı 4 aydır mağdur. Daha da önemlisi, temmuz ayında izne çıkarılan ve şirkete iade edilen 350 arkadaşımız hala işbaşı yaptırılmadı. Bu arkadaşlarımız evine ekmek götüremiyor, kirasını ödeyemiyor."
Sendikadan Ültimatom: "Cumaya Kadar Sürecek"
Genel-İş İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Engin Topal ise belediye yönetimine seslenerek müzakere masasının kurulmasını istedi. Topal, "Maaşlarımıza dokunulmaması garantisi istiyoruz. İşten çıkarmalar durdurulmalı ve mağdur arkadaşlarımız işbaşı yapmalı. Aksi takdirde eylemlerimiz Cuma gününe kadar devam edecek" uyarısında bulundu.
Genel-İş İzmir 9 No'lu Şube Başkanı Sedat Kenar da "Hiçbir işçi ekmeğiyle sınanmayı hak etmiyor" diyerek acil çözüm çağrısı yaptı.





