İzmir'de yayın yapan İlk Ses gazetesinden Çağla Geniş'in özel haberine göre; Güzelbahçe'de bir taş fabrikasında çalışan Mamoun Al-Nabhan (23), Ahmed Al-Ali (21) ve Muhammed El-Bish, gece uyurken Kemal K. tarafından üzerlerine benzin dökülerek yakıldı. Kendilerini güçlükle dışarı atan ve ağır yaralanan üç işçiden ikisi ertesi gün, diğeri ise bir hafta sonra yaşamını yitirdi. Olayın ardından 2 mülteciyi de yaralayan saldırgan, tutuklanarak cezaevine konuldu. Kemal K.'nın katliamı "milliyetçi duygularla işlediğini" sorgusunda itiraf ettiği ortaya çıktı.

KAÇAMASINLAR DİYE KAPIYI KİLİTLEMİŞ!

Taş fabrikasının avukatı Göktuğ Dağgeçen, olayla ilgili açıklamasında, ilk önce yangının sobadan kaynaklığını düşündüklerini, ancak polis görüntüleri incelendiğinde gerçeğin açığa çıktığını söyledi. Dağgeçen, olayın nasıl aydınlatıldığını şöyle anlattı: "Polis önce elektriklerin kesildiğini gördü. Herkes tek tek ifadeye çağrıldı. Güzelbahçe Emniyeti bir şahıstan şüphelendi, gece buraya gelmiş gitmiş. Daha sonra şahısa yönelik teknik takip başlatıldı. Bu kişi başka iki kişiyi daha yaralayınca yakalandı. O esnada her şeyi itiraf etti." Avukat Dağgeçen, ırkçı saldırganın işçiler dışarı çıkmasın diye kapıyı kilitlediğini, ancak kapı yanında işçilerin kendini dışarı atabildiğini sözlerine ekledi.

Yangının ardından olay yerinde kaydedilen görüntüler de katliamın izlerini ortaya çıkardı. Küle dönmüş odalarda yanarak ölen işçilerin kıyafetlerine, ayakkabılarına ve temizlik malzemeleri görüntülendi.

multeci1