KHK’liler 248’inci hafta da devam eden oturma eyleminde, iktidarın dayattığı bütün hukuksuz ve adaletsizliklere karşı direnme sözü verdi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir 2 Nolu Şube, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iadesi talebiyle Karşıyaka Çarşıda düzenlediği oturma eylemine 248’inci haftasında devam etti. "Dayanışma; ezilenlerin inceliğidir. Depremzedelerle dayanışma engellenemez" pankartı açılan açıklamada sık sık "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Hak, hukuk, adalet" ve "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları atıldı.

Basın metnini okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Veysel Beyazadam, dayatılan karanlığa rağmen direnmekten vazgeçmediklerini söyledi. Depremin 58’inci gününde deprem bölgesinde su sorunu yaşandığına dikkati çeken Beyazadam, yine bu bölgelerde dokunulmamış enkazların olduğunu söyledi. Durum ortadayken siyasetçilerin açıklamalarına öfke duyduklarını ifade eden Beyazadam, "Hatay Samandağ'da depremzedeler, asbest tehlikesine karşı eylem başlattı. Asbest yüklü tonlarca molozun yaşam alanına döküldüğünü belirten halka jandarma müdahalede bulundu. Depremzedeler yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. Bu aklı sağlıklı düşünüyor diyebilir miyiz?” diyerek tepki gösterdi.

MÜCADELE VURGUSU

Başta KHK'lar olmak üzere tüm hukuksuzluk ve adaletsizlikleri gidermek için kararlı olduklarını vurgulayan Beyazadam “ Kadının, gençliğin, işçinin, emekçini, esnafın, köylünün, emeklinin, ötekileştirilen tüm bileşenlerin ortak duygusuyla oluşturulan mücadelenin ana zemini buradan yeşermektedir. Israrla, inatla yaşanılır bir coğrafya için ekilen umutsa bu mücadele, geri durmak olmaz haydi mücadeleye” dedi.