İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir'i demir ağlarla örme hedefi doğrultusunda önemli bir aşama olan Narlıdere metrosu bugün açılıyor. Tüm metro yatırımlarını kendi imkanlarıyla yapan tek belediye olan İzmir Büyükşehir Belediyesi kent içi ulaşıma nefes aldıracak Narlıdere Metrosunu bugün coşkulu bir etkinlikle İzmirlilerin hizmetine sunacak.

7 istasyondan oluşan Narlıdere metrosu, 7,2 kilometrelik hatla Narlıdere’den Bornova Evka-3’e kadar kesintisiz ulaşım sağlayacak.

Seferler ön işletim sürecinde 15 dakikalık aralıklarla yapılacak. İlerleyen dönemde bu sürenin kısalması planlanıyor.

Narlıdere Metrosu’nun açılış töreni Balçova İstasyonu üzerinde bulunan, Ata Caddesi Kavşağı olarak bilinen alanda yapılacak. Tören 16.30’da Ersin Show ile başlayacak. Açılış töreninin ardından sevilen sanatçı Haluk Levent konser verecek.

7 İSTASYON BULUNUYOR

Fahrettin Altay-Narlıdere Metro hattında sırasıyla Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık istasyonları yer alıyor. Günlük yolcu sayısının ortalama 170 bin olması öngörülüyor. Balçova ve Kaymakamlık istasyonlarında 219 araç kapasiteli iki ayrı otopark da yer alıyor.

"HEP BİRLİKTE BAŞARDIK"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, göreve geldiklerinde yüzde 12 seviyesinde olan metroyu açmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Yapılamaz’ dediler; yaptık. ‘Kaynak bulamaz’ dediler; bulduk. Bunu hep birlikte başardık. Büyük sona geliyoruz, 24 Şubat’a hazırız, heyecanlıyız."

Narlıdere Metrosu 1