Haber: Hülya Kılınç

Seçime günler kala İYİ Parti tabanından CHP'nin adaylarına yönelişler devam ediyor. 2019 yılı yerel seçimlerinde İYİ Parti kadrolarından Millet İttifakı'nın adayı olarak Yunusemre'den belediye başkan adayı gösterilen  Kürşat Mithat Özkan da CHP'nin Yunusemre Belediye Başkan Adayı Semih Balaban'a destek vereceğini açıkladı. 


İYİ PARTİ'DEN 4 AY ÖNCE İSTİFA ETMİŞTİ


Kasım 2023 tarihinde İYİ Parti'den istifa eden Özkan, sosyal medya hesabından bugün yaptığı paylaşımda Semih Balaban'ın aday olduğu dönemde büyük desteğini gördüğünü belirterek, seçmen olduğu Yunusemre'de tercihini Balaban'dan yana kullanacağını duyurdu. 


“BALABAN İYİ PARTİ İL BAŞKANINDAN DAHA FAZLA ÇALIŞTI”


Kürşat Mithat Özkan, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 
“Yerel seçimler, partilerden çok adayların yarıştığı, toplumda saygınlığı olan adayların -parti gözetmeksizin- diğerlerinden sıyrılarak destek bulduğu seçimler olagelmiştir. Dolasıyı ile bu seçimlerde seçmenler sandığa gittiklerinde partiler yerine kişi isimlerine odaklanarak tercihte bulunurlar. 


Seçmeni olduğum, Yunusemre ilçesinde, benim açımdan da benzer bir durum söz konusu olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi - CHP'ni sevin veya sevmeyin, politikalarını beğenin veya beğenmeyin, Manisalılar açısından Semih Hoca’nın İNSANLIĞI her şeyin üzerindedir. İlaveten, Özgür Özel Bey’in haftasonu Manisa Mitinginde de bahsettiği gibi Semih Balaban benim de Millet İttifakı Yunusemre Belediye Başkan Adayı olduğum 2019 seçimlerinde, “İYİ Parti İl Başkanından daha çok çalıştı, gayret etti, mücadele etti”. Ben buna Yunusemre özelinde bizzat şahidim. 


Bu nedenle Muğdat Gündoğdu Bey’in Manisa Meydan Gazetesinde bugün yayınlanan yazısında çok güzel ifade ettiği gibi benim için de:
“Ne akan, ne kokan, Yunusemre’de BALABAN” ifadesini kullandı.”