HABER: HAZAL GÜVEN

İYİ Parti'de bir süredir devam eden istifa depremi sürüyor. Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın istifa kararının ardından bir istifa haberi de Bahadır Erdem'den geldi. 

Partide İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi olarak görev yapan Erdem, istifa kararına ilişkin Dokuz8 Haber'e konuştu. "Daha fazla partide faydalı olabileceğime inanmıyorum" diyen Erdem, şunları söyledi:

"6-7 AYDAN BERİ SABIRLA BEKLİYORUM"

"Bir hukukçu olarak seçime kadar çok büyük bir inançla çalıştım. Ancak seçimler kaybedildi. Türkiye’ye yeni bir başlangıç yapmak lazım. Ben bunun yolunun ufalmak olduğuna inanmıyorum. Önümüzde yerel seçimler var. Şunu görüyoruz; Yargıtay’ın AYM kararını uygulamaması, iktidarın açıklamalarına baktığımız zaman muhalefetin birlik beraberliği önem kazanıyor. Bu noktada ben sabırla bekledim. Şunu görüyorum ki bir hukukçu olarak bir faydam olmayacak. 6-7 aydan beri sabırla bekliyorum.

"SAYIN AKŞENER'LE BİR BUÇUK AY ÖNCE GÖRÜŞMÜŞTÜK"

Erdem, kendisine yöneltilen, "Başka bir siyasi partiye geçmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: 

"Şu an başka bir siyasi partiye geçmek gibi bir planım yok. Ben hukuk hocasıyım. Ben doğruları söylediğim için siyasete davet edildim. Yine aynı şekilde bildiklerimi söylemeye devam edeceğim. Sayın Akşener'le bir buçuk ay önce görüşmüştük. Kendisine saygım bakidir. En ufak bir ters duygum, kırgınlığım yoktur. Benim için değeri, kıymeti aynıdır."

NE OLMUŞTU? 

İYİ Parti'de bir süredir devam eden istifa krizi, geçtiğimiz gün Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun partisinden istifa ederek AKP'ye geçmesiyle pik yapmıştı. Ardından eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti kurucularından Durmuş Yılmaz da istifasını açıklayarak, "Parti Yönetimi kamu parası ile bir elleri yağda bir elleri balde sefa sürüyor. Parti, bizim kurduğumuz parti olmaktan çıkmıştır" demişti. Son olarak partideki istifalara Bahadır Erdem de eklenmiş oldu.