Altılı Masa dün İYİ Parti ev sahipliğinde bir araya geldi. İYİ Parti’nin masaya götürdüğü öneride Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı yardımcılığına getirilmesinin yanı sıra bakanlık üzerinden de talepleri olduğu öne sürüldü.

Cumhuriyet’ten Sertaç Eş’in haberine göre İYİ Parti, CHP ile eşit düzeyde oy aldığını, diğer partilere birer bakanlık verilmesini kalan bakanlıkların iki parti arasında paylaşılmasını da istiyor.

Haberde İYİ Partili kurmaylar tarafından hazırlanan öneri iki ana noktaya odaklanıyor. Buna göre seçimlerin kazanılması durumunda cumhurbaşkanının tek yardımcısının olması ve güçlendirilmiş yetkileri olmalı, fiili başbakan olarak görev yapmalı. Bu makam için de en uygun isim Meral Akşener olduğu belirtiliyor.

Öneride, partilerin karar alma süreçlerindeki oy hakları da belirlendi.

İYİ Parti’nin önerisine göre kararlar alınırken, İYİ Parti ve CHP genel başkanları, oyları yaklaşık/eşit olduğu için ikişer oy hakkına, diğer parti genel başkanlarının ise birer oy hakkına sahip olacaklar. İYİ Parti’nin önerisi ve diğer partilerin yaklaşımları üzerine ortak aday ve diğer pazarlıkların önümüzdeki dönemde sürmesi bekleniyor.

Ayrıca, İYİ Parti kulislerinde Akşener’in cumhurbaşkanlığı adaylığının gündeme gelebileceği de dile getiriliyor.

Altılı Masa’nın bir sonraki toplantısı Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde, 13 Şubat 2023 Pazartesi günü yapılacak. Toplantıda Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayının netleşmesi bekleniyor.