İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ekonomide ve ticari ilişkilerde dijital dönüşümü hedef alan "Artagan Projesi"nin ayrıntılarını partisinin grup toplantısında açıklıyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ekonomide ve ticari ilişkilerde dijital dönüşümü hedef alan "Artagan Projesi", "çağın gereklerine uygun bir ekosistem" olarak nitelendiriliyor. Projeyle ilk etapta kayıt dışı ekonominin ortadan kaldırılması, ekonomide ve ticari ilişkilerde dijital dönüşüm amaçlanıyor. Genel Başkan Meral Akşener, grup konuşmasına çocukların istismar edildiği Elmalı Davası'na değinerek başladı, takipçisi olacaklarını söyledi.

"MUTLAKA BİZ KADINLAR KAZANACAĞIZ"

Meral Akşener, Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi kararını eleştirdi, TBMM'nin devre dışı bırakıldığını söyledi: "Verilen bu karar yargı üzerindeki vesayetin apaçık itirafıdır. Ne hukuk taklaları, ne oldu bittiler bizi yıldıramaz, kadınların mücadelesi benim mücadelemdir.Sonuna kadar İstanbul Sözleşmesi yaşatır, demeye devam edeceğiz. Sonunda bu çirkin zihniyet değil, mutlaka biz kadınlar kazanacağız."

"ŞAHSİ BORCUNU BİZZAT SEN ÖDEYECEKSİN"

Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "söke söke alırlar" dediği borçlar için, "Tiksindirici Borç" kavramını hatırlattı. Bu kavrama göre milletin yararına harcanmayan borçların bizzat liderden alındığını ifade eden Akşener, Kanal İstanbul'un bu borca uygun olduğunu madde madde anlattı. Kanal İstanbul için referandum isteyen Akşener, "Hiç heveslenme bu parayı milletimiz ödemeyecek. Tiksindirici borç doktrinine göre, bu projeden doğan şahsi borcunu bizzat sen ödeyeceksin! Birisi bu parayı söke söke alacaksa, hiç kusura bakma senden alacak" dedi.