İYİ Partili Gökhan Zan, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda partiden istifa ettiğini belirtti. Zan, paylaşımında, "Siyasetteki asıl amacım, Hatay'a destek olmak ve deprem sonrası yaşanan felaketi Meclis'te dile getirebilmekti. Ancak, siyaset sahnesinde bu hedefime ulaşmanın zor olduğunu gözlemledim ve bu nedenle İYİ Parti'den istifa etmeye karar verdim" dedi.

Zan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "22 Mart 2023 tarihinde Genel Başkan Meral Akşener'in davetiyle İYİ Parti'ye katıldım. Bu süreçte, tüm enerjimi İYİ Parti'ye ve ülkemizin sorunlarına adamaya çalıştım. Ancak, beklentilerimle gerçekleşenler arasında uyumsuzluk gördüm. İyi Parti'nin ilkelerine uygun bir şekilde hareket etmeye çalıştım, ancak gelinen noktada bu çabalarımın yeterli olmadığını düşünüyorum."

Zan, seçim döneminde kendisine destek verenlere teşekkür ederken, İYİ Parti ailesinden ayrılırken haklarını helal etmelerini dileyerek, "Dost kalmak dileğiyle, herkese içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.(AA)