Haber: Gizem Babacan

Edremit CHP İlçe Başkanlığı Pençe- Kilit Harekatı Bölgesinde 12 Askerin Hayatını Kaybetmesiyle İlgili Cumhuriyet Meydanı'nda Bir Basın Açıklaması Gerçekleştirdi.  

edremit chp-1

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

22-23 Aralik 2023 gecelerinde arka arkaya gelen kara haberlerle sarsildik. Pençe Kilit Harekat bölgesinde 12 vatan evladımızı bölücü terör örgütünün hain saldırılarında şehit verdik. Yüreğimiz yandı, bağrimiza taş oturdu. Acımız büyük. 

Bugün, gencecik vatan evlatlarini toprağa verdiğimiz hain terör saldirilarına, bu insanlik dışı saldiriların yol açtiği onarilmaz acılara ARTIK YETER demek için buradayız. 

Piyade Teğmen Ramazan Günay, 

Piyade Uzman Çavus Mehmet Serinkan, 

Piyade Uzman Onbaşi Ismail Yazici, 

Piyade Sözleşmeli Er Semih Yilmaz, 

Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir iyem, 

Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan, 

Piyade Sözlesmeli Er Emre Taşkin, 

Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca, 

Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu, 

Piyade Sözlesmeli Er Cebrail Dündar, 

Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak, 

Piyade Sözlesmeli Er Kemal Aslan. 

Sehitlerimizin her birinin ayrı bir hikayesi, arkada biraktiklari aileleri, evlatlari, eşleri var. 

Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve sabir, yaralanan askerlerimize şifa diliyoruz. Terörü, bölücü terör örgütü PKK'yı ve insanlık dışı yöntemlerini lanetliyoruz. Sadece kinamiyoruz; lanetliyoruz! 

Toprağa verdiğimiz kahraman evlatlarımızın, bütün şehitlerimizin aziz hatıralarını sonsuza dek yaşatacağimiza söz veriyoruz.


Ayni operasyon bölgesinde iki gece içerisinde 12 şehit vermemiz hepimizi derin bir endişeye sürükledi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, askerlerimizin güvenliği için, ilkandan itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bilgilendirilmesi gerektiğini dile getirdik. Bütçe görüşmelerini sürdüren Meclisimizin derhal bir kapali oturum yapması ve Milli Savunma Bakanının Gazi Meclis'e gelerek milletvekillerini bilgilendirmesi gerektiğini söyledik. 

Askerlerimizin can güvenliği ve sağlikları bizler için her şeyden önceliklidir. Askerlerimizi tehlikeye atacak bir güvenlik zafiyeti olup olmadiğini, askerlerimizin can güvenliğini ilgilendiren kararların doğru bir şekilde alınıp alınmadığını takip etmek en önemli sorumluluğumuzdur. 

Biz milli birlik ve beraberlik duygularımızı ifade edip bu sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışırken; 

iktidar sahipleri kendi sorumluluk alanlarını unutturma hedefiyle yine büyük bir oyunun, 

aldatmacanin, algi operasyonlarının peşine düştü. 


Biz şehitlerimizi, ailelerini, şu anda sinir ötesinde görev yapan Mehmetçiklerimizi düşünürken, 

Ankara'da birileri alışilmiş ezberleri tekrar etmekle meşguldü. 

Her şeyden önce üç günlük mill yas ilan edilmesini talep ettik. Suudi Arabistan Kralı için üç gün yas ilan edenler, bayrakları yarıya indirenler oralı olmadılar. Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak yas ilan etmedi, yası milletimiz kendi ilan etti. 

Biz milli yas ilan edilsin derken, kendi siyasi çıkarlarını düşünenler her zaman olduğu gibi bir A4kağidina iki paragraf yaziyla görev savmaya kalktilar. 

Biz artik evlatlarimiz şehit olmasın diye, askerlerimiz daha iyi korunsun, kimse şehitlerimiz üzerinden siyaset yapmasın diye; terörü bir sonraki şehit cenazesine kadar unutan bu anlayışla ortaklaşmadik.Bundan sonra da ortaklaşmayacağız. 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu anlayışla, onların A4 kağıda yerleştirdikleri 2 paragraftan ibaret metne değil; terörü lanetleyen, şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çikan ve sorumlulari göreve çağiran işte bu bildirimize imza attik! 

Ana muhalefet partisi olarak, görevi başındaki askerlerimizin güvenliği için sorular sormak, talepte bulunmak bizim görevimiz ve asla terk etmeyeceğimiz sorumluluğumuzdur. 81 vilayetin hiçbir yerine ateş düşmesin diye; bu sorumluluğumuzu yerine getirmeye, sorulmasi gereken sorulari sormaya sonuna kadar devam edeceğiz. 

Bizler, terör örgütleriyle müzakere masasina oturanlarla, "Birkaç Mehmet öldü diye Meclis'i mi toplayacağız” diyenlerle, siyasi çıkarları için bölücü terör örgütünün liderinin mektubunu devletin kanalinda okutanlarla, Meclis kürsüsünde "Eyalet, özerklik ve federasyon tartişilmali" diyenleri yerli ve milli ilan edenlerle hizalanmayacağiz. 

Bizler, şehit cenazelerinde cenaze sahiplerine saygısızlık yapanların, siyasi militanlariyla tehlikeli provokasyonlara girişenlerin, bir eli bayrağa sarılı tabutun üstündeyken diğer elinde mikrofonla cenazeyi mitinge çevirmeye kalkanların arkasına dizilmeyeceğiz. 

Bizler, pencerelerine ay yıldızli bayrak asılan yoksul evlerin sesi olmaya devam edeceğiz. 

Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak; 86 milyon için, Türkiye için yeni bir yol açıyoruz. Yolumuz doğrudur. Bu yolda cesaret ve kararlilikla yürüyeceğiz. 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler,Genel Başkanımız Özgür Özel'in de ifade ettiği gibi, 

Hain terör saldirilarina, gencecik vatan evlatlarinin toprağa düşmesine ARTIK YETER diyoruz. 

Bu vatanin, kerpiç evlerde oturan fakir evlatlari şehit olurken iktidar sahiplerinin zenginleşmesine ARTIK YETER diyoruz. 

Terörden medet umanlara, terörden beslenenlere, milletinacilarini siyasetine malzeme eden kötülüğe ARTIK YETER diyoruz. 

Fakir fukaranın şehit olduğu, iktidar sahiplerinin zengin olduğu düzene ARTIK YETER diyoruz. 

Bu düzeni değiştirene kadar durmadan çalışacağız. 

ARTIK YETER!     

Denilen açıklamanın ardından tüm temsilciliklerde de lokma hayrı verileceği söylenerek açıklama bitirildi.